Καβάλα, γειτονιά Βύρωνα: Λιμνάζουν τα νερά, πλεονάζουν τα κουνούπια [φωτογραφίες]

Ενημερώθηκε η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας η οποία... ψέκασε για κουνούπια-Το story των 2,5 και πλέον μηνών με τη διαρροή και συσσώρευση των υδάτων και η αγανάκτηση των κατοίκων

Εδώ και 2,5 και πλέον μήνες, από τις αρχές Ιουνίου, οι κάτοικοι του Βύρωνα στην πόλη της Καβάλας, πίσω από το πρώην Πολυκλαδικό, είναι αγανακτισμένοι, εξαιτίας μιας διαρροής υδάτων, η οποία πλέον έχει δημιουργήσει μια μικρή λίμνη με λιμνάζοντα νερά, εστία μόλυνσης και πεδίο συγκέντρωσης κουνουπιών.

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι έχουν ενημερώσει πολλάκις τη ΔΕΥΑΚ, ωστόσο δεν είδαν λύση στο πρόβλημα. Παρεμπιπτόντως, δε, μέχρι τώρα σε κάθε ανάλογο πρόβλημα η Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας ανταποκρίνονταν αμέσως, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη στην εν λόγω περίπτωση.




Πριν από 3 περίπου εβδομάδες οι κάτοικοι ενημέρωσαν τη Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας, η οποία αμέσως εκτίμησε την κατάσταση και φρόντισε να ψεκάσει (!) τα λιμνάζοντα νερά για να περιορίσει το πρόβλημα των κουνουπιών, ενώ ενημέρωσε και τη ΔΕΥΑΚ, η οποία μετά από μερικές μέρες παρενέβη για να διορθώσει τη βλάβη.

Ωστόσο, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, ημέρα Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, το πρόβλημα συνεχίζει να… λιμνάζει, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι αγανακρισμένοι, αλλά και ανήσυχοι, ειδικά μετά τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στον Νέστο και απευθύνουν ύστατη έκκληση στους αρμόδιους να δώσουν λύση στο θέμα.