Πρόσφυγες κάνουν μπάνιο στην ακτή του Περιγιαλίου. Μια φωτογραφία που δίχασε την Καβάλα [εικόνες]

Μέσα στο ίδιο καρέ, άλλοι είδαν «βρομιά» και άλλοι «ομορφιά»...

Την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 ο συμπολίτης μας Παύλος Χαβιαρόπουλος «ανέβασε» στο προσωπικό του προφίλ στο facebook μία φωτογραφία που προκάλεσε εκατοντάδες σχόλια χρηστών του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης και «άνοιξε» μία συζήτηση με τις απόψεις να διίστανται.

Η ανάρτηση του κ. Χαβιαρόπουλου, ο οποίος είναι μέλος του Τοπικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας από το 2010 μέχρι και σήμερα, παλιότερα με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» του Κωστή Σιμιτσή και τώρα με τον συνδυασμό «Σύγχρονος Δήμος» του Θόδωρου Μουριάδη, είναι η εξής:

Τον «τόνο» έδωσε αρχικά ο ίδιος με το σχόλιό του, προκαλώντας και τις πρώτες αρνητικές αντιδράσεις στη φωτογραφία με πολλούς Καβαλιώτες να σπεύδουν να στηλιτεύσουν το γεγονός ότι οι πρόσφυγες -προφανώς από τη Δομή του πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου ακριβώς απέναντι από την πλαζ του Περιγιαλίου- κάνουν μπάνιο με τα ρούχα τους και να μιλήσουν για «αλλοίωση» ή «μη σεβασμό» στον πολιτισμό μας.

Ωστόσο, λίγο μετά, στη «συζήτηση» άρχισαν να παίρνουν μέρος και άλλοι συμπολίτες μας οι οποίοι «είδαν» στη φωτογραφία αυτή μιαν εντελώς διαφορετική εικόνα, αυτή μερικών ανθρώπων να απολαμβάνουν τη δροσιά της θάλασσας εν μέσω καλοκαιριού.




Ακολουθεί μια ενδεικτική σταχυολόγηση μερικών από των σχολίων που γράφηκαν για ένα θέμα που, όπως προκύπτει, βρίσκει την Καβάλα διχασμένη, το λιγότερο.