Πουλίδειο Καβάλας: Μηδενικά κρούσματα κορονοϊού στο Γηροκομείο μας!

Επίσημη διάψευση από τη Διοίκηση του Ιδρύματος περί δήθεν ανεύρεσης κρούσματος του νέου ιού σε φιλοξενούμενο

Τις προηγούμενες μέρες «ακούστηκε» στην πόλη της Καβάλας ότι ηλικιωμένος, φιλοξενούμενος στο Πουλίδειο Γηροκομείο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, με κάποια δημοσιεύματα, μάλιστα, να τον «θέλουν» να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης.

Με επίσημη ανακοίνωσή της το απόγευμα της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2020 η Διοίκηση του Πουλιδείου Γηροκομείου Καβάλας διαψεύδει τις φήμες και διευκρινίζει πώς έχουν τα πράγματα στη μονάδα αναφορικά με τον νέο κορονοϊό Covid-19.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Πουλιδείου.

«Το πρώτο μοριακό τεστ Covid-19 που έγινε ιδιωτικά με υπόδειξη γιατρού του ιδρύματος στον συγκεκριμένο φιλοξενούμενο, ήταν αμφίβολο (οριακά θετικό). Διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για νοσηλεία άλλου νοσήματος και στη συνέχεια προωθήθηκε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από όπου επέστρεψε σε πέντε (5) μέρες.




Σε διάστημα οχτώ (8) ημερών του έγιναν αλλεπάλληλα επαναληπτικά μοριακά τεστ Covid – 19 σε πιστοποιημένα εργαστήρια στην Θεσ/νίκη, Αθήνα και δύο (2) στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, πάντα με συμπαράσταση και αρωγή του Νομίατρου κ. Χρήστου Παπαδόπουλου και του γιατρού του ιδρύματος κ. Διαλεχτό Μεγγίδη.

Παράλληλα έγιναν και συνεχίζουν, σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ από δύο τεστ Covid-19 σε όλο του προσωπικό και τους τροφίμους. Όλα έχουν ΑΡΝΗΤΙΚΟ αποτέλεσμα.

Στο Πουλίδειο Γηροκομείο από την εμφάνιση της πανδημίας εφαρμόζονται αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα πρόληψης και αντιμετώπισης που υποδεικνύει ο ΕΟΔΥ».