«Συναγερμός» στο ΙΚΑ Καβάλας: Υπάλληλος θετικός στον κορονοϊό. Τεστ από τον ΕΟΔΥ σε όλο το προσωπικό

Προληπτική απολύμανση σε όλους τους χώρους της υπηρεσίας - Ποια θα είναι τα επόμενα «βήματα» για την ιχνηλάτηση

Το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Αυγούστου 2020 έγινε γνωστό ότι εργαζόμενος στο παράρτημα του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στην Καβάλα είναι θετικός στον κορονοϊό, όπως «έδειξε» το τεστ στο οποίο υπεβλήθη την προηγούμενη μέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Ο εν λόγω υπάλληλος, μία εβδομάδα πριν και συγκεκριμένα την Παρασκευή 21 Αυγούστου, είχε ανεβάσει λίγο πυρετό και προληπτικά «βγήκε» σε άδεια από την υπηρεσία του. Η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε τις αμέσως επόμενες μέρες, ωστόσο την Πέμπτη 27 Αυγούστου ο πυρετός «επανήλθε» και έτσι οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου του έγινε το τεστ κορονοϊού.




Το αποτέλεσμα «έδειξε» ότι ο συμπολίτης μας είναι θετικός στον ιό, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση του ΕΦΚΑ στην Καβάλα αλλά και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Η Διοίκηση αποφάσισε απευθείας να προχωρήσει σε απολύμανση όλων των χώρων των γραφείων του Οργανισμού, ενώ το πρωί του Σαββάτου 29 Αυγούστου 2020 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πρόκειται να διεξάγει τεστ σε όλο το προσωπικό του ΕΦΚΑ Καβάλας.

Το γεγονός ότι ο «θετικός» υπάλληλος έχει να προσέλθει στην εργασία του για μία εβδομάδα είναι αρκετό για να μη θεωρείται από τους αρμόδιους ανησυχητική η περίπτωση για τους υπόλοιπους συναδέλφους του ή για τους πολίτες που καθημερινά συναλλάσσονται με την Υπηρεσία.