«Στις συναυλίες κολλάει, έξω δεν κολλάει» και κάπνισμα με… μάσκα!

Μια δηκτική ανάρτηση του γνωστού ρεμπέτη και κιθαρίστα Δημήτρη Μυστακίδη για τη «δύο ταχυτήτων» εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού κατά το Cosmopolis στο οποίο τηρήθηκαν απαρέγκλιτα τα μέτρα

Το Φεστιβάλ Cosmopolis ολοκληρώθηκε, ωστόσο κάποια πράγματα «στην εποχή του κορονοϊού» δεν έμειναν απαρατήρητα κατά την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, μέτρα τα οποία τηρήθηκαν απαρέγκλιτα κατά το Φεστιβάλ.

Μπορεί όμως ο ιός «να κολλάει στις συναυλίες και έξω να μην κολλάει»; Ο ρεμπέτης και βιρτουόζος κιθαρίστας, Δημήτρης Μυστακίδης αφήνει να εννοηθεί πως η απάντηση είναι θετική, γράφοντας ένα δεικτικό σχόλιο για τα όσα έζησε στο live κατά τη «δύο ταχυτήτων» εφαρμογή των μέτρων [δείτε εδώ βίντεο και φωτογραφίες από τη συναυλία].

Η ανάρτηση του Δημήτρη Μυστακίδη

Προχθεσινή συναυλιακή εμπειρία η οποία ήταν η πρώτη μετά τα νέα μέτρα.

Τεράστιο πάρκο, δίπλα στη θάλασσα μέσα στο οποίο κινούνται εκατοντάδες κόσμου. Ζευγάρια που βολτάρουν, παρέες έφηβων που κοπανιούνται συνέχεια μεταξύ τους, μεσήλικες που συζητάνε κτλ. Αυτό που παλιότερα το λέγαμε φυσιολογικό.

Κανείς σε όλο αυτό που σας περιγράφω δεν φορούσε μάσκα. Μέσα σ’ αυτό το πάρκο υπήρχαν δύο «περιφραγμένοι» χώροι στους οποίους ήταν στημένες οι σκηνές για να πραγματοποιηθούν οι δυο συναυλίες της βραδιάς.

Θα σας πω για τον χώρο που παίζαμε εμείς.

  • Από την ώρα που κάναμε soundcheck ήταν 3 λιμενικοί στο χώρο
  • Όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν στην συναυλία μας προσήλθαν με μάσκα και κάθισαν στις καρέκλες τους που ήταν αν δύο τοποθετημένες με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους
  • Ηχολήπτες και φωτιστές φορούσαν τις μάσκες τους σε όλη την διάρκεια της συναυλίας

Όλα αυτά την ώρα που 10 μέτρα παραπέρα, όλα γίνονταν όπως περιέγραψα παραπάνω.
Να υπενθυμίσω ότι μιας και ήταν σε ανοιχτό χώρο, το κάπνισμα αλλά και η κατανάλωση αλκοόλ επιτρεπόταν. Πως όμως σύμφωνα με τις υποδείξεις των οργάνων της τάξεως; Χωρίς να αφαιρεθεί η μάσκα…. Όσοι λοιπόν ήθελαν να πιουν και να καπνίσουν πηγαίναν μακριά από τον χώρο της συναυλίας.

Ήταν δε τόσο μεγάλη η έγνοια των «οργάνων» που σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας βόλταραν μέσα στον κόσμο μην τυχόν και βγάλει κάνεις την μάσκα! Σ αυτούς που κάθονταν ανά δύο μέτρα!

Η υπομονή έχει και όρια. Μην μας κοροϊδεύετε μπροστά στα μούτρα μας. Έχουν καεί τα μυαλά μας από τις θεωρίες συνωμοσίας, από τους αντιεμβολιαστές από την στάση της εκκλησίας κτλ. Μην μας βάζετε να αντιμετωπίσουμε και τον δικό σας παραλογισμό.

12:02 τελειώσαμε με κίνδυνο να μας γράψουν για υπέρβαση ωραρίου. Ευτυχώς έδειξαν μεγαλοθυμία