Δια χειρός Μηταράκη η βεβαίωση άσυλου στον πρόσφυγα ο οποίος έσωσε από πνιγμό γυναίκα στο Περιγιάλι

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε ο ίδιος τη βεβαίωση ασύλου στον νεαρό Μοχάμεντ Αμπουσαλά από την Παλαιστίνη, μαζί με μια ευχαριστήρια επιστολή, ενώ εξήρε την πράξη του

Με μια λιτή και συγκινητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Καβάλα στον πρώην στρατοπέδου Ασημακοπούλου στο Περιγιάλι το απόγευμα της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου 2020 [διαβάστε εδώ για την επίσκεψη του υπουργού].

Ο υπουργός χορήγησε ο ίδιος τη βεβαίωση ασύλου στον νεαρό Μοχάμεντ Αμπουσαλά από την Παλαιστίνη, ο οποίος διαμένει στη Δομή και πριν από λίγες μέρες έσωσε από βέβαιο πνιγμό την 80χρονη Μαρία Φιλιππίδου η οποία κολυμπούσε στην παραλία του Περιγιαλίου [διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ].

Για την ενέργειά του αυτή ο κ. Μηταράκης ευχαρίστησε δημόσια τον νεαρό πρόσφυγα, εξήρε την πράξη του και μαζί με μια ευχαριστήρια επιστολή του έδωσε τη βεβαίωση ασύλου, καθώς όπως τόνισε ο υπουργός, «ο Μοχάμεντ και η οικογένειά του πληρούν όλες τι προϋποθέσεις, οπότε μπορούν να λάβουν το άσυλο και να τύχουν της διεθνούς προστασίας, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι ελληνικοί και οι ευρωπαϊκοί νόμοι».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο υπεύθυνος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Γιώργος Τσιλφίδης και η  υπεύθυνη παιδικής προστασίας της δομής του SolidarityNow, Χρύσα Πυραλεμίδου.