Σκηνές από τη δραματική ταινία «Η θάλασσα μέσα μου» στη Θάσο: Επικίνδυνη βουτιά τουρίστα στη Γκιόλα

Ρουμάνος τουρίστας έκανε βουτιά με το κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά-Σώθηκε από την έγκαιρη έλευση του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, αλλά και από τον ασφαλτοστρωμένο, πλέον, δρόμο ο οποίος οδηγεί στη φυσική πισίνα

Σκηνές από τη δραματική ταινία «Η θάλασσα μέσα μου» διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 στη Γκιόλα της Θάσου, όταν ένας νεαρός Ρουμάνος τουρίστας βούτηξε από τα βράχια με το κεφάλι μέσα στη φυσική πισίνα, χωρίς, όμως, να υπολογίσει το βάθος, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κρανίο, ενώ και ο αυχένας του δέχτηκε μεγάλη πίεση από την πρόσκρουση, με κίνδυνο να τραυματιστεί θανάσιμα.

Αμέσως στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή του. Στο σημείο έσπευσε -ευτυχώς γρήγορα- ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική και το Λιμενικό, με τους διασώστες να προσπαθούν επί αρκετά λεπτά να ανασύρουν τον τραυματία από την Γκιόλα, καθώς η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του χτυπήματος σε ζωτικό όργανο.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Να σημειωθεί, δε, ότι -όπως διαπίστωσαν και οι διασώστες- σημαντικό ρόλο στην αίσια έκβαση της επιχείρησης αποτέλεσε και ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος ο οποίος οδηγεί στη Γκιόλα και τον οποίο «έστρωσε» ο ιδιοκτήτης της ομώνυμης ταβέρνας, ένα γεγονός το οποίο συνετέλεσε στην εύκολη πρόσβαση του ασθενοφόρου για τη διακομιδή του τραυματία, ειδάλλως θα έπρεπε να «σηκωθεί» ελικόπτερο.