«Στου Σαρρή» γεννήθηκε η ιδέα, στην Καβάλα μετουσιώθηκε σε δώρο ζωής…

Στο κέντρο της πόλης βρίσκεται πλέον ο απινιδωτής, το «αποτέλεσμα» της πρωτοβουλίας του Γιάννη Σαρρή- Αρωγοί στην προσπάθεια η εταιρία MEDEQ του Αθανάσιου Παπαθανασίου και ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, στο γνωστό «μπαλκόνι» της Νέας Ηρακλίτσας, «Στου Σαρρή», ολοκληρώθηκε μια προσπάθεια-δώρο ζωής για την Καβάλα [διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ], καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τη βραδιά διατέθηκαν για να αγοραστεί ένας απινιδωτής ο οποίος τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης και συγκεκριμένα στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου θα υπάρχει 24ωρη πρόσβαση.

Αρωγός στην όλη προσπάθεια ήταν η ιατρική-τεχνική εταιρία MEDEQ του Αθανάσιου Παπαθανασίου, στην οποία συνέπραξε και ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης και συνδιοργανωτές το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, η Φάρμα Μουσθένης και το Coctail Bar Derelicte, αλλά και οι δεκάδες πολίτες οι οποίοι έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την αγορά του απινιδωτή, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου 2020 παραδόθηκε στον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, Ιωάννη Καραμανλή.

«Πρόσφατα χάσαμε δύο φίλους πολύ ξαφνικά και αυτό ήταν μια ακόμη αφορμή για να αναλάβουμε αυτήν την πρωτοβουλία», ανέφερε λακωνικά ο κ. Σαρρής, με τον κ. Παπαθανασίου να συμπληρώνει ότι ο απινιδωτής μπορεί να κάνει 225 απινιδώσεις, δεν χρειάζεται καμία συντήρηση, ενώ η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Καβάλας θα συνδράμει την άτυπη εκπαίδευση όσων ενδιαφέρονται για τη χρήση του, με τον διασώστη, Γιάννη Πατρόπουλο να εξαίρει την πρωτοβουλία, προτρέποντας και άλλους Καβαλιώτες σε ανάλογες κινήσεις.

«Η στήριξή μου αυτή έχει στόχο να αναδείξει το πόσο σημαντικές είναι τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως αυτή την οποία ανέλαβε ο φίλος Γιάννης Σαρρής. Όταν ενημερώθηκα από από τον Θανάση Παπαθανασίου ότι χρειάζεται ένα μικρό ποσό για να ολοκληρωθεί η αγορά του απινιδωτή είπα αμέσως ότι θα συμμετάσχω. Εκτός των άλλων, μια αφορμή για την προσπάθεια ήταν και η ξαφνική απώλεια του Τάσου Μεταξά η οποία μας συγκλόνισε όλους και συνεπώς, το εγχείρημα έπρεπε να ολοκληρωθεί, μια πρωτοβουλία η οποία κυριολεκτικά σώζει ζωές. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στον Γιάννη Σαρρή, στον Θανάση Παπαθανασίου και στην εταιρία MEDEQ, στη Φάρμα Μουσθένης, στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, στην ομάδα dtails και φυσικά σε όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι συνέδραμαν αυτήν την εξαιρετική πρωτοβουλία», δήλωσε ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριος Λαζαρίδης.