Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Σε νέο χώρο και με όλα τα υγειονομικά μέτρα

Συνέντευξη τύπου του ΚΚΕ Καβάλας εν όψει της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης αλλά και της έναρξης της σχολικής χρονιάς

Συνέντευξη Τύπου  δόθηκε από τα μέλη του ΚΚΕ της Καβάλας αναφορικά με το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή που θα γίνει την Κυριακή, καθώς και τις συνθήκες έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, μιλώντας για το ιστορικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ που γίνεται κάθε καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα,  είπε πως φέτος θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές. «Το Φεστιβάλ θα γίνει φέτος στην Πλατεία Ομονοίας την Κυριακή στις 8 το βράδυ  και θα υποδεχτεί τους Καβαλιώτες, κρατώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Ο κόσμος θα εισέρχεται άνετα και από τις τέσσερις πλευρές της πλατείας, θα θερμομετρείται, θα κάθεται σε καθίσματα που θα τοποθετηθούν σε αποστάσεις, ενώ δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας όρθιος  για αποφυγή του συγχρωτισμού. Κατά την προσέλευσή του κόσμου θα γίνεται θερμομέτρηση και θα υπάρχουν αντισηπτικά σε διάφορα σημεία.  Λόγω της πανδημίας φέτος στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν θα γίνει η μεγάλη συναυλία που γίνεται συνήθως, παρά αφιερώματα και ομιλίες.  Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Ελένη Μπέλλου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να «ανασαίνουμε» για να νικήσει η ζωή». Παράλληλα, θα γίνει μουσικό αφιέρωμα στον «Λαϊκό Θάνο Μικρούτσικο», καθώς και ομιλία για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ΕΛΑΣ.

Το άνοιγμα των σχολείων

Από τη μεριά του ο Βασίλης Ποιμενίδης, στέλεχος του τοπικού ΚΚΕ και εκπαιδευτικός, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων λέγοντας πως «πήραμε πρωτοβουλία ως τομεακή οργάνωση  και συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των σχολικών επιτροπών της Α/ θμιας και Β/ θμιας Εκπαίδευσης του Ν Καβάλας για να συζητήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση.  Ως ΚΚΕ εκφράζουμε την ανησυχία μας με τους όρους που ανοίγουν τα σχολεία. Δυστυχώς, η κυβέρνηση κάθε προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός στην διάρκεια της καραντίνας, γεμίζοντας αεροπλάνα και μη κάνοντας τα απαραίτητα τεστ covid 19,την πέταξε».  Εμείς, είπε ο κ Ποιμενίδης: « ζητάμε να υπάρχουν 15 παιδιά ανά τμήμα, να γίνουν προσλήψεις καθαριστριών αλλά και εκπαιδευτικών, να υπάρχουν επαναλαμβανόμενα τεστ και να δημιουργηθεί απαραίτητα για κάθε σχολείο μια σχολιατρική υπηρεσία. Πρέπει να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν και να αποκατασταθούν τα κτιριακά προβλήματα που σημειώνονται  σε πολλά σχολικά κτίρια σε όλο τον Νομό». Ζήτησε, επίσης, να δοθεί μια απάντηση για το πώς θα μετακινηθούν με τα μέσα μεταφοράς οι μαθητές, επειδή, όπως υπογράμμισε, «αν η μεταφορά τους γίνει με τον ίδιο περυσινό τρόπο, αυτό θα είναι εγκληματικό για την υγεία όλων».