Φωτιά στην Καβάλα: Κάηκαν αυτοκίνητα και κολόνα της ΔΕΗ [βίντεο]

Χωρίς ρεύμα, αλλά και νερό η περιοχή-Παραμένει στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία απεγκλώβισε και μια οικογένεια από τον 1ο όροφο, ενώ συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί να αποκαταστήσει τη βλάβη-Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για την πρόκληση της φωτιάς

Χ ωρίς ρεύμα παραμένει η περιοχή πέριξ της οδού 16ης Ταξιαρχίας στην πόλη της Καβάλας, μετά από τη φωτιά η οποία ξέσπασε σε οχήματα σε πυλωτή πολυκατοικίας τα ξημερώματα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2020, περί τις 03:00 [διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ]. Μάλιστα, περίοικοι αναφέρουν ότι στην περιοχή έχει κοπεί και το νερό.

Οι πρώτες πληροφορίες από μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για 5 καμένα οχήματα στην πυλωτή της πολυκατοικίας και για 1 σταθμευμένο στο πεζοδρόμιο, καθώς και για 1 μοτοσυκλέτα, ενώ από τη φωτιά κάηκε και μια κολόνα της ΔΕΗ, εξ ου και η διακοπή του ρεύματος, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη.






Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε και στον απεγκλωβισμό μιας οικογένειας από τον 1ο όροφο της πολυκατοικίας στην πυλωτή της οποίας καίγονταν τα οχήματα, ενώ πολλοί περίοικοι τρόμαξαν από τις εκρήξεις των ντεπόζιτων των οχημάτων, τις φλόγες και τις εκρήξεις από τον φλεγόμενο μετασχηματιστή της ΔΕΗ, με τη μυρωδιά του καμένου να έχει καλύψει σχεδόν όλη την πόλη και πολλούς κατοίκους από διάφορα σημεία της να τηλεφωνούν στην Πυροσβεστική για να μάθουν τι συμβαίνει.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, αλλά και το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας ήδη διεξάγουν έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια τις φωτιάς, από τα οποία δεν αποκλείεται και ο εμπρησμός.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τη φωτιά να καίει την κολόνα της ΔΕΗ

 

*Το βίντεο είναι του Παναγιώτη Κυριακίδη