Καλή σχολική χρονιά (και) με τις ευχές του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

Ανακοίνωση με ευχές αλλά και παραινέσεις για τα μέτρα ατομική υγιεινής και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, λόγω πανδημίας

Με ευχές για καλή σχολική χρονιά προς τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με παραινέσεις για τα μέτρα ατομικής υγιεινής και τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, είναι γεμάτη η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου της Καβάλας με αφορμή το πρώτο «κουδούνι» στα σχολεία της περιοχής.

Οι γιατροί της Καβάλας τονίζουν ότι η υγεία όλων μας και ειδικά των παιδιών είναι ιερή και γι’ αυτή αγωνίζονται καθημερινά, χωρίς να ενδιαφέρονται για χειροκροτήματα σε μπαλκόνια και πλατείες. Όπως τονίζουν αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην ξανανοσήσει και να μην κινδυνεύσει δυνατόν κανένας συμπολίτης μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

«Η υγεία όλων μας και δη των παιδιών είναι ιερή και γι’ αυτή αγωνιζόμαστε νυχθημερόν οι επιστήμονες υγείας»

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του νομού μας. Δημιουργία, παραγωγικότητα και πρόοδος σε συνδυασμό με καλή υγεία, αισιοδοξία και ψυχραιμία είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν τη νέα χρονιά, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υφίστανται λόγω της πανδημίας του SARS-CoV-2

Παρά τις πρωτόγνωρες  υγειονομικές συνθήκες δεν φοβόμαστε, είμαστε δυνατοί, οργανωμένοι, ενημερωμένοι και προπάντων οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι. Πρέπει να ακούμε τις συμβουλές και τις οδηγίες των ειδικών, που στόχο έχουν την πρόληψη μετάδοσης της ίωσης και την προστασία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου ανεξαιρέτως, μικρών και μεγάλων συμπολιτών και συνανθρώπων μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας μετά από πρωτοβουλία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τη συναίνεση του Υπουργείου Παιδείας θα υποστηρίξει ενεργά τους εκπαιδευτικούς μας στην ασφαλή λειτουργία των βαθμίδων εκπαίδευσης με διαδικτυακά ενημερωτικά σεμινάρια για τη σωστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η υγεία όλων μας και δη των παιδιών είναι ιερή και γι’ αυτή αγωνιζόμαστε νυχθημερόν οι επιστήμονες υγείας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια και τις πλατείες λόγω της αντιμετώπισης και του χειρισμού των περιστατικών με COVID-19. Για μας το μεγαλύτερο χειροκρότημα και εύσημο είναι να μην ξανανοσήσει και να μην κινδυνεύσει δυνατόν κανένας συμπολίτης μας.

Και για να γίνει αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε καθημερινά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής μας, αρχής γενομένης από τα σχολεία μας. Και κάπως έτσι η μάχη θα κερδηθεί, πριν ακόμα παρασκευαστεί ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, πριν να έχουμε στη φαρέτρα μας ουσιαστική θεραπευτική αγωγή κατά του Κορονοϊού.

Οι μαθητές μας γνωρίζουν ήδη μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία ότι η απτή γνώση, η πίστη στις δυνάμεις μας και η επιστημονική πρόοδος, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, καρποφορούν.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά 2020-2021».