Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας: Η υγεία των παιδιών είναι ιερή. Καλή σχολική χρονιά

Ο Σύλλογος θα βρίσκεται στο πλευρό μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων με διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για περαιτέρω διευκρινίσεις

Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι φέτος, εκτός από την πρόοδο των μαθητών, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στην προστασία της υγείας τους, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα βρίσκεται στο πλευρό όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας με διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Οι ευχές του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας προς τους μαθητές

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εύχεται καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς του Νομού μας. Δημιουργία, παραγωγικότητα και πρόοδος σε συνδυασμό με καλή υγεία, αισιοδοξία και ψυχραιμία είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν τη νέα χρονιά, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υφίστανται λόγω της πανδημίας του SARS-CoV-2

Παρά τις πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες δεν φοβόμαστε, είμαστε δυνατοί, οργανωμένοι, ενημερωμένοι και προπάντων οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι. Πρέπει να ακούμε τις συμβουλές και τις οδηγίες των ειδικών, που στόχο έχουν την πρόληψη μετάδοσης της ίωσης και την προστασία του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου ανεξαιρέτως, μικρών και μεγάλων συμπολιτών και συνανθρώπων μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας μετά από πρωτοβουλία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τη συναίνεση του Υπουργείου Παιδείας θα υποστηρίξει ενεργά τους εκπαιδευτικούς μας στην ασφαλή λειτουργία των βαθμίδων εκπαίδευσης με διαδικτυακά ενημερωτικά σεμινάρια για τη σωστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η υγεία όλων μας και δη των παιδιών είναι ιερή και γι’ αυτή αγωνιζόμαστε νυχθημερόν οι επιστήμονες υγείας. Δεν μας ενδιαφέρουν τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια και τις πλατείες λόγω της αντιμετώπισης και του χειρισμού των περιστατικών με COVID-19. Για εμάς το μεγαλύτερο χειροκρότημα και εύσημο είναι να μην ξανανοσήσει και να μην κινδυνεύσει δυνατόν κανένας συμπολίτης μας.

Και για να γίνει αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε καθημερινά όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής μας, αρχής γενομένης από τα σχολεία μας. Και κάπως έτσι η μάχη θα κερδηθεί, πριν ακόμα παρασκευαστεί ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο, πριν να έχουμε στη φαρέτρα μας ουσιαστική θεραπευτική αγωγή κατά του κορονοϊού.

Οι μαθητές μας γνωρίζουν ήδη μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία ότι η απτή γνώση, η πίστη στις δυνάμεις μας και η επιστημονική πρόοδος, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, καρποφορούν.

Καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά 2020-2021.