«Σώθηκε μια ζωή από την ετοιμότητα γιατρού στο Νοσοκομείο της Καβάλας»

Ο Θανάσης Πάσχου χαρακτηρίζει τυχερό τον διοικητή του Νοσοκομείου «που έχει στη διάθεσή του ιατρούς με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος»-Το γεγονός το οποίοι αποτέλεσε την αφορμή για το «ευχαριστώ» του πολίτη

Τ ο να σώζεται μια ζωή δεν είναι ποτέ «ρουτίνα» για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, πόσο μάλλον για τους ασθενείς και πάρα ταύτα δεν αποτελεί πάντα «είδηση». Ένα τέτοιο γεγονός, η διάσωση ενός ασθενούς από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ώθησε τον Θανάση Πάσχου να ευχαριστήσει τους «εργάτες της Υγείας» και ιδιαίτερα τον Ιατρό Επιμελητή Α’ της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας, Χάρη Τριανταφυλλίδη για το «υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος».

Το «ευχαριστώ» του Θανάση Πάσχου

Συγχαρητήρια στον Τριανταφυλλίδη Χάρη, Ιατρό Επιμελητή Α’ της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας που χάρη στην υψηλή εξειδίκευσή του στην Αμερική και στην ετοιμότητα του, παρόλο που δεν εφημέρευε, έσωσε τη ζωή από πιθανότατο μοιραίο συμβάν, ενός 45χρονου λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο ασθενής είχε μαζί του εκτός από τον ιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό και τη Θεία Χάρη στη μεγάλη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Συγκεκριμένα ο γιατρός προέβη στην ενδοσκοπική αφαίρεση ξένου σώματος (σιλικονούχο τμήμα βαλβίδας ομιλίας ενός cm περίπου) που σφηνώθηκε στην κύρια τρόπιδα, εξαιρετικά επικίνδυνο και απειλητικό για τη ζωή του ασθενούς σημείο, όπως μου είπαν άλλοι φίλοι ιατροί που συζήτησα το συμβάν μιας που εγώ δεν είμαι γιατρός.

Η δυσκολία της επέμβασης έγκειτο και στο υλικό (σιλικόνη ιδιαίτερα ελαστική). Αφαιρέθηκε δε σε χρόνο λιγότερο των 10 λεπτών.

Τυχερός ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας που έχει στη διάθεσή του ιατρούς σαν τον κ. Τριανταφυλλίδη με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος.