Καβάλα: Επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή Γ’ Λυκείου

Ο μαθητής είναι ασυμπτωματικός και πήγε μόνον στον αγιασμό-Έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση και έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς, μέχρι και το υπουργείο Παιδείας-Θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο το οποίο ορίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις

Πρώτο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή της Γ’ Λυκείου σε σχολείο οικισμού του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μαθητής είναι ασυμπτωματικός, ενώ ήδη διενεργείται ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί με ποιους ήρθε σε επαφή ο μαθητής, ο οποίος -σημειωτέον- παρέστη μόνον στον αγιασμό και έκτοτε δεν ξαναπήγε στο σχολείο.

Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες ο μαθητής έκανε το τεστ μετά από ιχνηλάτηση άλλου επιβεβαιωμένου κρούσματος στην Καβάλα.




Ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς, μιλώντας στο KAVALA POST, δήλωσε ότι ήδη τηρείται απαρέγκλιτα το πρωτόκολλο, όπως ορίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, ενώ ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς, ο Νομίατρος Καβάλας, μέχρι και το υπουργείο Παιδείας.

Το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020 θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις για το τι θα γίνει με το τμήμα στο οποίο φοιτούσε ο μαθητής, όπως και για το ποιες άλλες ενέργειες θα ακολουθήσουν.