Καβάλα: Αντιφασιστική συγκέντρωση, 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Θα στηθεί μικροφωνική και θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό σε κεντρικό σημείο του λιμανιού της πόλης-Το κείμενο-κάλεσμα για τη συγκέντρωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ερυθρού Σταυρού 2, στην παλιά αφετηρία των αστικών λεωφορείων στο λιμάνι της Καβάλας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19:00, με αφορμή τη συμπλήρωση 7 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στο σημείο θα στηθεί μικροφωνική, ενώ θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, με τη φετινή θλιβερή επέτειο να λαμβάνει ανά την Ελλάδα έναν ευρύτερο χαρακτήρα αντίδρασης απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού και βίας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και αντίδρασης απέναντι στις εφόδους της Αστυνομίας σε καταλήψεις, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα του Αυτόνομου Στεκιού Καβάλας.

Το κείμενο-κάλεσμα για τη συγκέντρωση

7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε

18/9/13… Ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στοχοποιημένος για την αντιφασιστική του δράση και τα τραγούδια του.

Πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2020, οπότε και θα γίνει γνωστή η ετυμηγορία για τους 68 κατηγορούμενους για την εγκληματική δράση της συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Δεν έχουμε αυταπάτες για τις προθέσεις του δικαστικού μηχανισμού, καθώς ήδη η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου με την πρότασή της, αθωώνει ουσιαστικά το σύνολο της Χ. Α. και κρίνει ότι ο Ρουπακιάς έδρασε αυτοβούλως. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια απόφαση σταθμό για την ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Δε θα σταθούμε στο αν πράγματι ο Λαγός τηλεφώνησε στον Μιχαλολιάκο τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ούτε στον αν ο Ρουπακιάς ενήργησε ή όχι κατ’ εντολήν του Πατέλη στη Νίκαια. Δε θα εξηγήσουμε το χαρακτηρισμό μιας οργάνωσης για το αν είναι εγκληματική ή όχι και, κατ’ επέκταση, για την καταδίκη της συμμετοχής σε αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 187 ΠΚ. Δε χρειάζεται να αποδειχθεί ότι τα συγκεκριμένα εγκλήματα διαπράχθηκαν κατόπιν άνωθεν εντολής. Αρκεί που οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν ενεργά και συνειδητά στη Χ.Α. Αρκεί που η πολιτική αγωγή έχει αποδείξει τα πάντα και με το παραπάνω μέσα σε αυτή την μακροχρόνια διαδικασία.

Εδώ όμως κρίνεται η ιστορία. Εδώ κρίνεται η πολιτική αξιοπρέπεια και η συνείδηση αυτού του τόπου. Εδώ κρίνονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Αυτός της μίζας, της διαφθοράς, του μίσους, της μισαλλοδοξίας και του ολοκληρωτισμού, και ο άλλος του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Εδώ είναι που χρειάζεται το αντιφασιστικό κίνημα να παίξει τον καταλυτικό ρόλο, γιατί χωρίς την έκταση των συγκρούσεων και το ξέσπασμα της κοινωνικής οργής για τη δολοφονία του Παύλου και του Λουκμάν, το γεγονός αυτό θα είχε μείνει ατιμώρητο. Οι φασιστικές δολοφονίες θα είχαν πάρει τη συχνότητα των αμερικανικών κρατικών δολοφονιών και οι εμφυλιακές συγκρούσεις θα ήταν μονόδρομος.

Δεν πρέπει να δοθεί σε κανέναν το δικαίωμα να θεωρήσει ότι η επιχείρηση υποβάθμισης της δίκης της Χρυσής Αυγής έχει περάσει και ότι ο κόσμος έχει πάψει πια να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα αυτής. Η υποβάθμιση αυτή θα περάσει αυτομάτως σε μια άτυπη αποδοχή των ρατσιστικών εγκλημάτων στην πράξη, που σε συνδυασμό με την κοινωνική λήθη θα σήμαινε ίσως μια νέα έξαρση φασιστικών επιθέσεων με τη συνήθη κρατική και κατασταλτική κάλυψη.

Ως Αυτόνομο Στέκι σταθήκαμε απέναντι στο παρακράτος, με απώλειες και φθορές. Αποδείξαμε στην τοπική κοινωνία ότι αυτά τα ασπόνδυλα δεν νοιάζονται για τον τόπο τους, αλλά ζούνε μέσα από το μίσος και το ρατσισμό. Δεν μπολιάζονται μόνο μέσα από την αποτυχημένη διαχείριση του προσφυγικού με ψευδείς ειδήσεις και παραπληροφόρηση, αλλά σπέρνουν τη διχόνοια και το μίσος τους απέναντι στις εργατικές διεκδικήσεις, τους κοινωνικούς αγώνες και είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των ιατρικών και κοινωνικών δομών.

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού, ενισχύοντας τα θεμέλια των κοινωνικών αναχωμάτων και των αντιφασιστικών αντανακλαστικών. Συνεχίζουμε να είμαστε η πυρίτιδα της καταστροφής των ακροδεξιών δομών, μην αφήνοντας κανένα ερπετό του μίσους να σηκωθεί από το έδαφος. Και αν το κράτος χτυπάει τις καταλήψεις και τα αντιφασιστικά μας οχυρά, εμείς θα είμαστε εκεί να τους υπενθυμίζουμε ότι δεν πρόκειται να σηκώσουν κεφάλι!

Ο Παύλος Ζει μέσα από τους αγώνες μας! Ο Παύλος μιλά μέσα από τις αντιφασιστικές μας πράξεις!

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας