Καβάλα: Προσφυγόπουλα «έχτισαν» το δικό τους παραμύθι

Τα προσφυγόπουλα από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στο Ασημακοπούλου συνεργάστηκαν με την ομάδα των «Παραμυθάδων», ενώ τη δράση την οργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης

Ένα δικό τους παραμύθι δημιούργησαν μικρά παιδιά από την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας της Καβάλας στο πρώην στρατόπεδο Ασημακοπούλου, σε συνεργασία με την ομάδα «Παραμυθάδες».

Δεκατέσσερα παιδιά πήραν μέρος στη δράση την οποία οργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στο Φρούριο της Καβάλας. Πετώντας ψηλά τα μεγάλα ζάρια τα οποία κατασκεύασε η Ζωή Ζαχαριάδου από την “Art Attack”, «έχτισαν» ένα παραμύθι με βάση την εικόνα που έβλεπαν κάθε φορά που προσγειωνόταν μπροστά τους ένα ζάρι.

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για εμάς και για τα παιδιά τα οποία στην αρχή ήταν επιφυλακτικά», ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο Χρήστος Τσίρκας από τους «Παραμυθάδες». Για την εξέλιξη του παραμυθιού χρειάστηκε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες των διαφορετικών γλωσσών χάρη στους διερμηνείς του Οργανισμού, αλλά και σε γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά.

Σύντομα το παραμύθι θα κυκλοφορήσει, ενώ υπάρχουν σκέψεις να εκδοθεί με εικονογράφηση.

*Πηγή: ert.gr