250 δωρεάν μαστογραφίες από τον Σύλλογο Εθελοντών κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την πρωτοβουλία ζωής του Συλλόγου-Πώς μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένες και οι κυρίως οι ανασφάλιστες γυναίκες και η πολύ καλή συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραχωνίου

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας, μέσα στις προγραμματισμένες δράσεις του για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού για το 2020, θα προσφέρει δωρεάν 250 μαστογραφίες στις γυναίκες του Νομού.

Το μέλος του Συλλόγου, Σταυρούλα Γκουλούση πληροφορεί ότι οι εγγραφές ξεκίνησαν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 υπήρξαν 59 εγγραφές εκ των οποίων οι 6 αφορούν γυναίκες οι οποίες είναι ανασφάλιστες. «Οι ασφαλισμένες πηγαίνουν στον Σύλλογο με το βιβλιάριό τους και εκεί γράφεται το όνομά τους και ο ΑΜΚΑ τους, ενώ τους δίνεται ένα καρτελάκι με το οποίο μπορούν να πάνε στον γυναικολόγο τους που τους κουράρει για να πάρουν το παραπεμπτικό. Με το καρτελάκι δε που τους δίνεται, θα πάνε να κλείσουν ραντεβού για την μαστογραφία τους», αναφέρει η κ. Γκουλούση.

Όσον αφορά τις ανασφάλιστες γυναίκες, «ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας μάς έδωσε 4 ονόματα γιατρών, 3 από την Καβάλα και 1 στη Θάσο, στους οποίους μπορούν να πάνε οι ανασφάλιστες κυρίες. Εμείς ως Σύλλογος αναλαμβάνουμε να πληρώσουμε την επίσκεψη, το παραπεμπτικό και την εξέταση», σημειώνει η ίδια.

«Είναι αλήθεια πως δεχτήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από την Καβάλα και τη Θάσο. Μάλιστα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραχωνίου. Ο Σύλλογος αυτός συγκεντρώνει τις γυναίκες από τη Θάσο που θα έρθουν να κάνουν μαστογραφίες. Έχουμε επίσης τηλεφωνήματα από την Ελευθερούπολη και τη Χρυσούπολη και μας ζητούν πληροφορίες για να πάρουν το καρτελάκι», πληροφορεί η κ. Γκουλούση.

«Καλώ τις γυναίκες τις Καβάλας και κυρίως αυτές που είναι ανασφάλιστες και δεν μπορούν να προβούν στο έξοδο της μαστογραφίας, να έρθουν σε εμάς και εμείς αναλαμβάνουμε και τη πληρωμή του γυναικολόγου και την πληρωμή της μαστογραφίας. Επειδή τώρα έχουμε το θέμα του κορονοϊού, ίσως να μην μπορέσουμε να φτάσουμε στον αριθμό των 200 μαστογραφιών που είχαμε πέρυσι, όμως περιμέναμε να έρθει περισσότερος κόσμος την περασμένη εβδομάδα. Ελπίζω ότι θα μας ακούσουν οι γυναίκες της Καβάλας  και της  ευρύτερης περιοχής και θα έρθουν να κάνουν τη μαστογραφία τους», δηλώνει κλείνοντας το μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Νομού Καβάλας.