Καταλήψεις στην Καβάλα: Δεν γίνονται μαθήματα σε 2ο Λύκειο-7ο Γυμνάσιο

Ποια τα αιτήματα των μαθητών που οργάνωσαν την κατάληψη - Τι ζητούν οι καθηγητές από τους γονείς των παιδιών

Παρά τις διαβεβαιώσεις του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού καβάλας [διαβάστε σχετικά εδώ] και τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών [περισσότερα εδώ], τελικά δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθούν μαθήματα στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 2ο Λύκειο και το 7ο Γυμνάσιο Καβάλας με την απόφαση για κατάληψη να «επικρατεί».

Οι καθηγητές και οι διευθυντές των σχολείων βρίσκονται εντός του κτιρίου, ωστόσο οι μαθητές φέρεται να αποφάσισαν «δια βοής» να προχωρήσουν στην κατάληψη. Οι περισσότεροι μαθητές που προσήλθαν κανονικά το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2020 έχουν ήδη αποχωρήσει, μερικοί περιμένουν έξω από την είσοδο, ωστόσο μαθήματα δεν γίνονται και η κατάσταση αυτή δεν φαίνεται να αλλάζει, τουλάχιστον όχι για σήμερα.




Πίσω από την οργάνωση της κατάληψης φέρεται να είναι μαθητές του Λυκείου οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα είχαν παραδώσει στον Διευθυντή τους μια σειρά αιτημάτων που αφορούν κυρίως στη χρήση της μάσκας και στον εκπαιδευτικό «χειρισμό» της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές ζητούν να είναι προαιρετική η χρήση της εντός της σχολικής αίθουσας, να υπογραφεί υπεύθυνη δήλωση από τους εκπαιδευτικούς ότι η μάσκα δεν προκαλεί βλάβη στην υγεία τους, ότι θα οριστεί μέγιστος αριθμός 15 μαθητών ανά τάξη κτλ.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι θα γίνει αύριο Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020, ωστόσο για σήμερα τουλάχιστον φαίνεται πως η διδακτική ημέρα έχει «χαθεί». Οι καθηγητές έχουν ήδη ζητήσει από τους γονείς των παιδιών «να αναλάβουν τις ευθύνες τους»…