Αγωνιστική Συνεργασία Καθαριστριών Δημοσίων Κτιρίων Καβάλας: «Άλλη μια συνέλευση-φιάσκο»

«Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή»: Δριμεία κριτική της Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Έκτακτη Συνέλευση και τα αιτήματα των μελών της

Με μια σκληρή ανακοίνωση, η Αγωνιστική Συνεργασία Καθαριστριών Δημοσίων Κτιρίων Νομού Καβάλας χαρακτηρίζει ως φιάσκο την Έκτακτη Συνέλευση της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ παράλληλα παραθέτει τα βασικά εργασιακά αιτήματά της.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας

Την Παρασκευή 18/9/2020 πραγματοποιήσαμε Έκτακτη Συνέλευση που όπως και πολλές προηγούμενες κατέληξε σε φιάσκο. Γιατί:

  1. Η πρόεδρος του Σωματείου κάλεσε σε Συνέλευση στις 17:15, ενώ όλοι γνωρίζαμε ότι ο Δήμος μας καλούσε στις 18:00 για να υπογράψουμε τις συμβάσεις μας.
  2. Η Συνέλευση-παρωδία ήταν στην ουσία μονόλογος του προέδρου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καραγεωργόπουλου που υποτίθεται θα μας ενημέρωνε για τη συνάντηση με το Δήμαρχο, που πραγματοποιήθηκε το πρωί. Φυσικά ο λόγος δε δόθηκε σε καμιά συναδέλφισσα, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα.
  3. Ο Καραγεωργόπουλος αντί να μας ενημερώσει για τη συνάντηση με το Δήμαρχο (μάλλον δεν είχε τίποτε να μας πει) μας παρέθεσε ένα ιστορικό των αγώνων του κλάδου, που ο ίδιος και όσοι διαπραγματεύτηκαν με το Υπουργείο τους καπηλεύτηκαν. Παρουσίασε ως μεγάλες κατακτήσεις αυτό που ζούμε σήμερα: Συμβάσεις ορισμένου χρόνου με την πλειοψηφία τους 3ωρης απασχόλησης, μισθούς πείνας, μισά ένσημα. Με λίγα λόγια υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική την οποία συνδιαμόρφωσε.
  4. Για να ξεπλύνει τις αμαρτίες του ο Καραγεωργόπουλος μας κάλεσε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή άθλια κατάσταση, «γιατί διαφορετικά υπάρχουν και οι εργολάβοι». Τέτοιον εκβιασμό μόνο αυτός και ο Υπουργός θα μπορούσαν να κάνουν.
  5. Φυσικά ο «ενωτικός» Καραγεωργόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία να χύσει δηλητήριο για το ΠΑΜΕ.
  6. Παράλληλα, για μια ακόμα φορά υιοθέτησε την κυβερνητική προπαγάνδα, που στο δίκαιο αίτημα της μονιμοποίησής μας αναμασά τα περί Συντάγματος, ΑΣΕΠ κ.ο.κ. Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ!
  7. Αυτός που μαζί με την πρόεδρο του Σωματείου μας μέχρι χτες δήλωναν ότι «η συνεργασία με το Υπουργείο είναι άψογη» (18/8/20 facebook), σήμερα παρουσιάζονται ως εξαπατημένοι από την κυβέρνηση. Όμως η κυβέρνηση ήδη από τις 7/8/20 με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (αρθρο 1, παράγρ. 2) ρητά νομοθετούσε: «το προσωπικό προσλαμβάνεται… πλήρους ή μερικής απασχόλησης…». Κατά τα άλλα ο Καραγεωργόπουλος μέχρι τις 17-18/8/20 όπως ο ίδιος λέει έδινε μάχες στο Υπουργείο. ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!
  8. Όταν από τις συναδέλφισσες μπήκε το ζήτημα της συνάντησης που καλούσε ο Δήμος Καβάλας για να υπογραφούν οι συμβάσεις ο Καραγεωργόπουλος ξεδιάντροπα προχώρησε σε νέο εκβιασμό λέγοντας: «Αυτά εδώ τα συλλογικά όργανα που λέγονται σωματεία θα τα χρειαστείτε και του χρόνου, και στην επόμενη ανανέωση»!
  9. Αποκορύφωμα της Γενικής Συνέλευσης-παρωδία είναι το «ψήφισμα» που υποτίθεται ψηφίσαμε στη συνέλευση, κείμενο που δεν είδαμε ποτέ και φυσικά δεν συζητήσαμε, ούτε και συμφωνήσαμε. Από το πουθενά το είδαμε αναρτημένο στο facebook!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, αφήνουμε πίσω τους εργατοπατέρες, τους ψεύτες, τους εκβιαστές και κάνουμε το σωματείο μας πραγματικό οργανωτή των αγώνων και των διεκδικήσεών μας. Δεν θέλουμε ένα σωματείο όπου θα είμαστε θεατές.

Καταδικάζουμε τη φίμωση, τις αντιδημοκρατικές ενέργειες, τους αποκλεισμούς. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να διαγράφει από την ομάδα μας στο facebook, να στερεί το λόγο στις Γενικές συνελεύσεις, να φιμώνει οποιονδήποτε. Εδώ και τώρα, να γίνει νέα, πραγματική συνέλευση, που θα συζητήσουμε ανοιχτά για όλα, χωρίς αποκλεισμούς, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας μαζί με γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς.

Απαιτούμε:

  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασία και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για ασφαλή και καθαρά σχολεία
  • 15 μαθητές ανά τμήμα
  • Προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και καθαριστριών
  • Επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορονοϊό σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στην καθαριότητα

Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!