ΚΝΕ Καβάλας σε μαθητές: Συνεχίστε τον δίκαιο αγώνα σας. Θα είμαστε δίπλα σας

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Καβάλας της ΚΝΕ για τις σχολικές καταλήψεις και καταγγελία για «απειλές και τρομοκρατία από διευθυντές και Αστυνομία»

Στο πλευρό των μαθητών στέκεται το Τομεακό Συμβούλιο Καβάλας της ΚΝΕ και στον «δίκαιο αγώνα τους για την πλήρη προστασία της υγείας τους και την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας», τονίζοντας με ανακοίνωσή του ότι «με συντονισμό όλο και περισσότερων σχολείων θα πρέπει να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, παρά τις απειλές και την τρομοκρατία από διευθυντές και Αστυνομία».

Η ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Καβάλας της ΚΝΕ

Διανύουμε μόλις τη δεύτερη εβδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς και το αφήγημα της κυβέρνησης ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά κατέρρευσε παταγωδώς! Ήδη οι μαθητές της Καβάλας βρίσκονται στη 2η μέρα καταλήψεων και αγωνιστικών διεργασιών καθώς μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς διεκδικούν το αυτονόητο! Την πλήρη προστασία της υγείας τους και την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν για την απαράδεκτη κατάσταση των σχολείων.

Η κυβέρνηση είχε όλο τον χρόνο να προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων, αλλά δεν το έκανε, κοροϊδεύοντάς μας πως όλα είναι έτοιμα. Τα σχολεία άνοιξαν στις ίδιες αίθουσες, στα ίδια κτίρια, στα ίδια προαύλια, με τον ίδιο -μπορεί και λιγότερο- αριθμό καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας, αλλά  με μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στοιβαγμένων σε κάθε τάξη. Στα περισσότερα σχολεία της Καβάλας στοιβάζονται 24-25 μαθητές ανά τάξη, ενώ στο 6ο ΓΕΛ, το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Καβάλας, οι μαθητές μπορούν αν φτάσουν και τους 28!

Οι μαθητές και οι γονείς τους όμως εκτός από όλες αυτές τις δυσκολίες έχουν να αντιμετωπίσουν και την τρομοκρατία και τις απειλές των διευθυντών αλλά και της αστυνομίας! Μάλιστα η αστυνομία σήμερα ύστερα από «εντολές άνωθεν» πέρασε από τα περισσότερα σχολεία της Καβάλας που τελούν υπό κατάληψη και απειλούσε ότι «αν δεν λήξει η κατάληψη θα περάσετε αυτόφωρο και θα έχουν προβλήματα και οι γονείς σας» (!). Και ενώ λοιπόν οι μαθητές είχαν να αντιμετωπίσουν τις απειλές της αστυνομίας, διευθυντής σχολείου φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε τους μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη του σχολείου της! Και φυσικά η μόνιμη καραμέλα των διευθυντών και μερίδας καθηγητών είναι ότι οι καταλήψεις είναι παράνομες.

Αλήθεια, είναι νόμιμο εν μέσω πανδημίας και ενώ ισχύει η μειωμένη πληρότητα στα λεωφορεία, οι μαθητές να στοιβάζονται σαν σαρδέλες στα λεωφορεία που τους μεταφέρουν στο σχολείο με 100% πληρότητα; Είναι νόμιμο να στοιβάζονται 25 μαθητές σε 1 τάξη, ενώ η σύσταση για «να τηρούμε τις αποστάσεις» είναι τα 2 μέτρα;

Όλοι αυτοί λοιπόν που εγκαλούν τους μαθητές ότι πράττουν παρανομίες δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μαθητών! Είναι αυτοί που θέλουν τους μαθητές με σκυμμένο κεφάλι, υποταγμένους σε ό,τι προστάζει η εκάστοτε κυβέρνηση χωρίς να διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην υγεία και τη μόρφωση! Οι μαθητές όμως τους χαλάνε τη σούπα και δεν κάθονται στα αυγά τους!

Αυτή η σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε και ο αγώνας των μαθητών μπορεί και πρέπει να έχει διάρκεια, να δυναμώσει, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους μαθητές, να συναντηθεί με τον αγώνα των γονιών και εκπαιδευτικών για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει! Οι μαθητικοί αγώνες παράδειγμα, «ανάσα» αισιοδοξίας και ελπίδας.

Η ΚΝΕ θα είναι όπως πάντα δίπλα στον δίκαιο αγώνα των μαθητών και τους καλούμε με ενότητα στη βάση των δίκαιων αιτημάτων τους, με συντονισμό όλο και περισσότερων σχολείων να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους! Θα είμαστε δίπλα σας!