Θλίψη για τον θάνατο του Θανάση Μαλγαρινού

Διαβάστε το «αντίο» στον Καβαλιώτη εκπαιδευτικό από τη Συμπαράταξη Πολιτών και τον τ. βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη

Πέθανε την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 σε ηλικία 59 ετών ο Καβαλιώτης Μηχανολόγος Μηχανικός Θανάσης Μαλγαρινός μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του.

Ο Θανάσης Μαλγαρινός ήταν απόφοιτος του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ωστόσο είχε αφιερωθεί στη Μέση Εκπαίδευση την οποία και υπηρετούσε επί χρόνια. Μέχρι πρόσφατα ήταν Καθηγητής στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας.




Ενεργός στον χώρο της Αριστεράς στην Καβάλα, ο Θανάσης Μαλγαρινός είχε διατελέσει μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήταν και μέλος της δημοτικής παράταξης Συμπαράταξη Πολιτών με την οποία είχε «κατέβει» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καβάλας στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Θανάση Μαλγαρινού εξέδωσαν τόσο η Συμπαράταξη Πολιτών όσο και ο τ. βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Διαβάστε τα παρακάτω.

Συμπαράταξη Πολιτών: Καλό ταξίδι, Θανάση…

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν συναγωνιστή μας και μέλος της δημοτικής παράταξης, τον εκπαιδευτικό Θανάση Μαλγαρινό. Ο Θανάσης υπήρξε και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συμπαράταξη Πολιτών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι, η γραμματεία και τα μέλη της παράταξής μας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι, Θανάση.

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Ήσουν πολύτιμος φίλος, σύντροφος και αδελφός…

«Λένε ότι ο άφατος πόνος είναι αυτός που δεν εμπιστεύεται τον λόγο να εκφράσει την οδύνη του αποχωρισμού. Άραγε πώς μπορεί να μετρηθεί και να ειπωθεί το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου που με το πέρασμά του από τη σύντομη ζήση άφησε, σ’ όσους είχαμε την τύχη να τον ζήσουμε, βαθύ το χνάρι της αξιοπρέπειας, της λεβεντιάς και της λυτρωτικής ελεύθεροφροσύνης;

Θέλει κότσια να ’σαι ευθύς, τίμιος και αληθινός. Κι ήσουν για όλα αυτά πολύτιμος φίλος, σύντροφος, αδελφός.

Την απολλώνεια ομορφιά σου την κρατάμε στη θύμησή μας μέχρι να σ’ ανταμώσουμε στους ασφοδελούς λειμώνες.

Καλό σου ταξίδι, ακριβέ μας Θανάση».