Κορονοϊός, Ελλάδα: Περισσότερα από 350 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, κανένα στην Καβάλα

Αρνητικά και τα 50 τεστ τα οποία εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο της Καβάλας-Η πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίστηκαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα μεταξύ μεταναστών-«Πάει» για καθολική χρήση μάσκας η Αττική

Περισσότερα από 350 είναι τα κρούσματα του κορονοϊού τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί στη χώρα μας το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Ο ακριβής αριθμός των νέων κρουσμάτων θα ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ μετά τις 6 το απόγευμα, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr, έχει καταγραφεί έξαρση σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ιδιαίτερα μεταξύ μεταναστών, κάτι το οποίο φέρνει πιο κοντά το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας στην Αττική.

Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους και έκαναν εκατοντάδες τεστ σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου καταγράφεται μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση.

Επίσης, ένας 79χρονος από τα Γιαννιτσά ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» και είχε υποκείμενα νοσήματα προστέθηκε στη συνεχώς αυξανόμενη λίστα των ασθενών οι οποίοι έχουν καταλήξει λόγω κορονοϊού. Συνολικά οι νεκροί από τον ιό έχουν φτάσει τους 386.

Όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, εξετάστηκαν 50 τεστ για Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης και ήταν όλα  αρνητικά.