«Έφυγε» ο Χρήστος Ρέμμος

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο γνωστός αθλητικός παράγοντας και εκπαιδευτικός

Μνας άνθρωπος που συνέδεσε τη ζωή του με την εκπαίδευση των παιδιών ως δάσκαλος αλλά και τον αθλητισμό ως παράγοντας, έφυγε από κοντά μας. Ο Χρήστος Ρέμμος πέθανε σε ηλικία 87 ετών, έχοντας αφήσει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη προσφοράς στο ποδόσφαιρο αλλά και στον κλασικό αθλητισμό.

Ο Χρήστος Ρέμμος υπηρέτησε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση κυρίως στην περιοχή του νυν Δήμου Παγγαίου από το 1958 οπότε και διορίστηκε σε δημοτικό σχολείο στην Ελευθερούπολη. Υπήρξε ποδοσφαιριστής αλλά και αθλητής του στίβου, ενώ στη συνέχεια υπηρέτησε τον αθλητισμό, τον οποίο αγαπούσε παθολογικά, από διάφορες θέσεις ως παράγοντας.

Διετέλεσε επί πολλά χρόνια υπεύθυνος του τμήματος στίβου του ΑΟΚ καθώς επίσης και πρόεδρος της τοπικής Ένωσης ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ. Πρόσφερε επίσης τις υπηρεσίες του και στον Ορφέα Ελευθερούπολης. Ήταν εκλεκτό μέλος του ΣΕΓΑΣ και ηγήθηκε διεθνών αποστολών της χώρας σε αγώνες στίβου. Για την προσφορά του τιμήθηκε από την Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού με χρυσό μετάλλιο για την προσφορά του στο άθλημα από τη θέση του παράγοντα αλλά και του κριτή στίβου.

Τα τελευταία χρόνια ενεπλάκη και με τα διοικητικά του ΑΟ Καβάλα, τόσο στον Ερασιτέχνη όσο και (για ένα μικρό διάστημα) και στην ΠΑΕ. Μάλιστα μ’ αυτή την τελευταία ενασχόληση του, αντιμετώπισε και δικαστικές περιπέτειες, οι οποίες ξεπεράστηκαν, μιας και ο Χρήστος Ρέμμος διακατεχόταν από πνεύμα προσφοράς προς το σύλλογο.

Θα μείνει στη μνήμη όλων ως ένας ακούραστος εργάτης του αθλητισμού. Ένας ευγενής άνθρωπος, που αντιμετώπιζε τις δυσκολίες της ζωής με χαμόγελο και καλή διάθεση.