Κορονοϊός: Στο «τραπέζι» το κλείσιμο της εστίασης από τις 10 το βράδυ

Ή περισσότερα μέτρα ή γενικό lockdown και δια στόματος Άδωνι Γεωργιάδη-Καθοριστική η 5η Οκτωβρίου για το αν και πόσα νέα μέτρα θα ληφθούν για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης δεν απέκλεισε η εστίαση να κλείνει από τις 22:00 το βράδυ πλέον στην Ελλάδα ή τουλάχιστον στις περιοχές όπου κατά την εκτίμηση των ειδικών και της κυβέρνησης υπάρχει «υψηλό επιδημιολογικό φορτίο».

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, απαντώντας σε ερώτηση για την εστίαση και το ενδεχόμενο τα καταστήματα να κλείνουν από τις 10 το βράδυ και όχι στις 12 τα μεσάνυχτα, είπε πως «δεν μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της πανδημίας», ενώ αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Ολλανδίας όπου στις 10 κλείνουν μπαρ και εστιατόρια.

Παράλληλα, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 5η Οκτωβρίου 2020 θα είναι μία καθοριστική ημέρα για το αν και ποια νέα μέτρα θα ισχύσουν για τον περιορισμό της διασποράς του Cocid-19, όπως lockdown, κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης από τις 22.00 κλπ.

Ο υπουργός σχολίασε επίσης ότι «όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα, ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι».