Ο κορονοϊός «έφαγε» και την Ονειρούπολη

Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων στη Δράμα δε θα γίνει φέτος και μετατίθεται για το 2021-Ο Δήμος και ο εμπορικός κόσμος της γειτονικής πόλης προσανατολίζονται σε μικρότερες και διάσπαρτες εορταστικές δράσεις

Η Ονειρούπολη της Δράμας φέτος δεν θα λειτουργήσει λόγω των έκτακτων συνθηκών που επέβαλε ο κορονοϊός, για πρώτη από το 2004 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Ως εκ τούτου, στόχος των διοργανωτών είναι να λειτουργήσει η Ονειρούπολη τα Χριστούγεννα του 2021, εντελώς ανανεωμένη, ακόμα μεγαλύτερη, καλύτερη, με περισσότερες δράσεις και εκπλήξεις και προς αυτό το σκοπό ξεκίνησαν ήδη οι σχεδιασμοί.

Η ματαίωση της Ονειρούπολης, πάντως, αποτελεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα για την τοπική κοινωνία και κυρίως για την αγορά της ακριτικής Δράμας. Ο Δήμος δαπανούσε περισσότερα από 300.000 ευρώ κάθε χρόνο, προκειμένου να στήσει, να οργανώσει και να λειτουργήσει το θεματικό αυτό πάρκο, στην «καρδιά» της πόλης, το οποίο κάθε χρόνο γινόταν πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ωστόσο, τόσο η αντιδήμαρχος Πολιτισμού όσο και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργος Μαρούσης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησαν μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Γιάννη Εφραιμίδη και τον εκπρόσωπο του συλλόγου αρχιτεκτόνων Δράμας, Γιάννη Ματσίνη, τόνισαν ότι προτεραιότητα αυτήν την περίοδο έχει η ασφάλεια των πολιτών και κατ’ επέκταση η προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται.

Όπως εξήγησε πάντως η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Δράμας, Αναστασία Τόλιου, «ακόμα και φέτος η μαγεία της Ονειρούπολης είναι τόσο μεγάλη που η λάμψη της θα φωτίσει τον ουρανό και θα αγκαλιάσει κάθε μικρό και μεγάλο παιδί την περίοδο των Χριστουγέννων».

Μικρές και διάσπαρτες εκδηλώσεις θα γίνουν, όμως, στην πόλη της Δράμας. Ο σχεδιασμός προβλέπει την υλοποίηση ενός project στην πλατεία και στους δρόμους του εμπορικού κόσμου και στο πλαίσιο αυτό -όπως είπε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού- «βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της πόλης, ανταλλάσσουμε απόψεις, τους ακούμε και μέλημά μας είναι να υιοθετηθούν ενέργειες που θα τονώσουν την τοπική οικονομία. Το σενάριο στο οποίο θα προχωρήσουμε είναι εκείνο της μερικής ανάπτυξης στον χώρο της πλατείας και των δρόμων του εμπορικού κόσμου».