Τουρκικός Τύπος: «Η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά για να επιτεθεί» και «δείχνει» και τη… Θάσο

Από τη μια διερευνητικές επαφές στο ΝΑΤΟ και από την άλλη το παιχνίδι των προκλήσεων, με τα ΜΜΕ της γείτονος να αναλαμβάνουν ρόλο «πυρπολητή» κάνοντας λόγο για επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελλάδας επικαλούμενα ένα... χάμερ στη Θάσο

Ένα «κατευόδιο» στην έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας στο ΝΑΤΟ επιφύλασσε ο Τουρκικός Τύπος, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα προκλητικός με αναφορές στα ελληνικά νησιά και στην απαίτηση της Τουρκίας να αποστρατικοποιηθούν, ενώ παρουσιάζει κιόλας ποια όπλα βρίσκονται στα νησιά, ενώ επικαλείται ένα ελικόπτερο Apache «έτοιμο να επιτεθεί στην Τουρκία!».

Η εφημερίδα Sozcu αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει «στρατικοποιήσει τους Φούρνους, την Ικαρία και τη Λήμνο», ενώ στο δημοσίευμά της με τίτλο «Οι Έλληνες εξοπλίζουν τα νησιά με γερμανικά και αμερικανικά όπλα» έχει και φωτογραφίες, ενός τεθωρακισμένου στη Χίο, ενός αντιαεροπορικού στη Σάμο (με στόχο την Τουρκία, όπως λέει η εφημερίδα) και ενός… χάμερ στη Θάσο, προς υποστήριξη των όσων γράφει.

Το… υπερόπλο στη Θάσο (σύμφωνα με το δημοσίευμα) το οποίο επικαλείται η Τουρκική εφημερίδα ως «απειλή»

Μάλιστα, ο πρώην ΓΓ του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, Ümit Yalım, υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα έχει έτοιμο και ένα ελικόπτερο Apache για να επιτεθεί στην Τουρκία!».

Και όχι μόνο αυτό: «Ο στόχος του ελληνικού πυροβολικού, το οποίο χρησιμοποιεί όπλα κατασκευασμένα από τις ΗΠΑ, είναι η Σμύρνη. 12 από τα 14 νησιά είναι εξοπλισμένα με ταξιαρχίες να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα», αναφέροντας χαρακτηριστικά τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, την Ικαρία, τον Άγιο Ευστράτιο και τα Ψαρά.

«Με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923, μόνον το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών δόθηκε στην Ελλάδα. Η κυριαρχία των θαλασσών και του εναέριου χώρου παρέμειναν στην Τουρκία» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα [εδώ το δημοσίευμα της εφημερίδα Sozcu].

Η Hurriyet από την άλλη, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, σημειώνει ότι «βάλαμε τους Έλληνες να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου», ενώ χαρακτηρίζει «προκλητικές» τις ελληνικές NAVTEX για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο!

*Πηγή: newsbreak.gr