28η Οκτωβρίου χωρίς μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις

Η απόφαση ελήφθη από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με γνώμονα την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και την αυξητική τάση της διασποράς του ιού

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις στις 28 Οκτωβρίου 2020 εξαιτίας του κορονοϊού και έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού. Την απόφαση γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020.

Σχολιάζοντας την πορεία της διασποράς του ιού, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι «σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει ήδη εκδηλωθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας που αποτυπώνεται στους αριθμούς κρουσμάτων, διασωληνωμένων και, δυστυχώς, θανάτων. Ένα κύμα το οποίο προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς πλησιάζουμε στην περίοδο των κλειστών χώρων και των εποχικών ιώσεων. Για αυτό, άλλωστε, το θέμα απασχόλησε σοβαρά το πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, παρότι δεν ήταν στην επίσημη ατζέντα του».

Επαναλαμβάνοντας πως συγκριτικά με άλλες χώρες, η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε για άλλη μία φορά ότι «χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός», εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες του για τις κλειστές δομές και τα κρούσματα που εντοπίζονται τις τελευταίες μέρες σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας.

«Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων και της πιστής εφαρμογής των μέτρων τα οποία συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα, να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές», υποστήριξε.

Πηγή: naftemporiki.gr