Κορονοϊός: Σκέψεις για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης

Δεν θα ανακοινωθούν σήμερα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού-Γιατί σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας ότι «πρέπει να σταθμίσει κανείς αν η καθολική μάσκα θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα»

Σκέψεις για επέκταση του χρονικού ορίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης πέρα από μεσάνυχτα υπάρχουν στην κυβέρνηση. «Το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους, θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως μπούμερανγκ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξηγώντας γιατί δεν θα ανακοινωθούν νέα μέτρα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

«Δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης, με κλείσιμο στις 22:00», δήλωσε ακόμη ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε ότι «μπορεί να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου μέχρι τη 01:00».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει, επίσης, γιατί δεν έχει αποφασιστεί η καθολική χρήση μάσκας παντού -σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους- για την Αττική, όπου εντοπίζονται σχεδόν τα μισά κρούσματα κορονοϊού καθημερινά, ενώ αυτό το μέτρο έχει ληφθεί σε άλλες περιοχές οι οποίες βρέθηκαν στο «κόκκινο».

«Πρέπει να σταθμίσει κανείς αν η καθολική μάσκα θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα», είπε αρχικά και αναφερόμενος στην Αττική συνέχισε: «Το βασικό ζήτημα που υπάρχει εδώ είναι αν η χρήση μάσκας στον εξωτερικό χώρο, όταν για παράδειγμα περπατά κανείς στο πεζοδρόμιο, έχει ως αποτέλεσμα να κουραστεί κανείς και όταν μπει σε εσωτερικό χώρο να βγάλει τη μάσκα».

Σε ερωτήσεις που ακολούθησαν για το γιατί κρίθηκε σκόπιμο να γίνει υποχρεωτική η μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους σε άλλες περιοχές, όπου επίσης μπορεί να κουραστούν οι πολίτες, αλλά γίνεται διάκριση για την Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε ευθέως.