Αλέξια: Μια εξομολόγηση στον Γιάννη Κομνηνό γεμάτη συγκίνηση και «ματωμένες» μνήμες [βίντεο]

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, συνθέτης και στιχουργός θυμάται, πονά, αλλά και ελπίζει, σε μια από καρδιάς συνέντευξη στο Center TV, με αφορμή το άνοιγμα των Βαρωσίων από την Τουρκία

Καθώς τα στρατεύματά των Τούρκων πλησίασαν τα Βαρώσια και λίγες ώρες πριν Ελληνοκυπριακός και τουρκικός στρατός εμπλακούν σε μάχη στους δρόμους της Αμμοχώστου, ολόκληρος ο πληθυσμός διέφυγε, φοβούμενος τη σφαγή. Πολλοί πρόσφυγες έφυγαν νότια στο Παραλίμνι, στη Δερύνεια και στη Λάρνακα. Οι κάτοικοι έχοντας κατά νου να επιστρέψουν όταν η κατάσταση θα ηρεμούσε, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους όπως όπως. Κάποιοι άφησαν τα γαμήλια δώρα τους στη σοφίτα, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι είχαν ακόμα τις γάστρες που μαγείρευαν στη φωτιά, όταν έφυγαν. Ωστόσο, το τουριστικό θέρετρο σύντομα περιφράχτηκε από τον τουρκικό στρατό και από τότε είναι μια πόλη-φάντασμα.

Η απόφαση της Τουρκίας για το άνοιγμα των Βαρωσίων, εκτός από τη διεθνή κατακραυγή, «ξύπνησε» μνήμες σε όσους εκδιώχθηκαν από την Αμμόχωστο μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας».

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια, συνθέτης και στιχουργός Αλέξια Βασιλείου, ούσα και η ίδια εκδιωγμένη από τα πάτρια εδάφη, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Center TV και στον δημοσιογράφο, Γιάννη Κομνηνό για την επίσκεψή της στο πατρικό της στα κατεχόμενα και τη συνάντησή της με τους Τούρκους οι οποίοι κατοικούν εκεί. Μοιράστηκε μνήμες από την τουρκική εισβολή του 1974 οι οποίες «ξύπνησαν» από το μερικό άνοιγμα της Αμμοχώστου, συναισθήματα που την πονούν και ταυτόχρονα την κάνουν να ελπίζει πως μια μέρα θα επιστρέψει ξανά με την οικογένειά της στην ελεύθερη Αμμόχωστο και στη γειτονιά όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ακούστε τα όσα είπε η γνωστή ερμηνεύτρια στον Γιάννη Κομνηνό