Εκπαίδευση: Γυμναστική με… θεωρία λόγω κορονοϊού;

Πληροφορίες αναφέρουν για προφορική οδηγία προς τα σχολεία προκειμένου να μη συνωστίζονται οι μαθητές χωρίς μάσκες στο προαύλιο την ώρα του μαθήματος της φυσικής αγωγής

Μια προφορική οδηγία φέρεται να διεμήνυσε το αρμόδιο υπουργείο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα προκειμένου να τη μεταφέρουν με τη σειρά τους στους διευθυντές των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οδηγία αφορά στο μάθημα της φυσικής αγωγής και στον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται, προκειμένου να μη συνωστίζονται οι μαθητές στα προαύλια των σχολείων χωρίς μάσκα και έτσι να περιορίζεται η διασπορά του κορονοϊού.

Οι αρμόδιοι συνιστούν -σύμφωνα με πληροφορίες- τη διεξαγωγή του μαθήματος της φυσικής αγωγής σε θεωρητικό επίπεδο και όχι σε πρακτικό, ήτοι σε τάξεις, τηρουμένων των ανάλογων υγειονομικών μέτρων τα οποία ισχύουν και στα υπόλοιπα μαθήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσταλεί κάποιο επίσημο έγγραφο, ωστόσο η εν λόγω οδηγία είναι κάτι παραπάνω από σενάριο την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για να προστατέψει την εκπαιδευτική κοινότητα από τη διασπορά του ιού.