Θόδωρος Μουριάδης για Πέτρο Ζουμπουλάκη: Εσαεί φωτεινός οδοδείκτης για όλους μας

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας και το «γλυκό» αντίο της κόρης του ευεργέτη της Καβάλας, Μανίνας Ζουμπουλάκη

Πέθανε το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2020 στην Αθήνα, σε ηλικία 96 ετών, ο Καβαλιώτης Πέτρος Ζουμπουλάκης, ένας από τους ευεργέτες της πόλης. Τη δεκαετία του ’70, μαζί με τον αδελφό του, πραγματοποίησαν δωρεά με την οποία διαμορφώθηκαν οι παλιές φυλακές της πόλης στο μετέπειτα Γυμνάσιο «Θηλέων» και αργότερα 4ο Γυμνάσιο Καβάλας το οποίο ακόμη και σήμερα φέρει το όνομά τους: «Ζουμπουλάκειο»!

Ο εκλιπών ήταν πατέρας της συγγραφέως και δημοσιογράφου Μανίνας Ζουμπουλάκη η οποία αποχαιρέτησε τον αγαπημένο της «μπαμπάκα» με μία λιτή αλλά πολύ «γλυκιά» ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, γράφοντας «χθες βράδυ έφυγε ο μπαμπάκας μας Πέτρος Ζουμπουλάκης. Δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα για κανέναν, ενδιαφερόταν για όλους, αγαπούσε πάρα πολύ τη ζωή και ήταν το καλύτερο παιδί. Παρόλο που είχε κλείσει τα 96…».

Συλλυπητήρια δήλωση για την απώλεια του Πέτρου Ζουμπουλάκη έκανε και ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Πέτρου Ζουμπουλάκη.Ο εκλιπών, πέρα από την ευγένεια και το ήθος του, ξεχώρισε και για την τεράστια προσφορά του στην κοινωνία της Καβάλας.

Με την κατασκευή του Β’ Γυμνασίου Θηλέων, του σημερινού 4ου Γυμνασίου Καβάλας, στον χώρο που υπήρχαν οι φυλακές της πόλης μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60, σημάδεψε την πορεία των εκπαιδευτικών πραγμάτων της περιοχής μας

Η στάση του απέναντι στη μαθητιώσα νεολαία, θα αποτελεί εσαεί φωτεινό οδοδείκτη για όλους μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ…».