Πάρης Βλάχος: Μια… γλυκιά διαδρομή από την Καβάλα μέχρι το Λονδίνο

"Big Fat Greek Baking by Paris" ή αλλιώς «Ψήσιμο αλά ελληνικά»: Όταν το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο «παίζει» με τις γεύσεις με την «υπογραφή» ενός φιλόδοξου και ικανού ανθρώπου

Ππό μικρός ανήσυχο πνεύμα… Πέρασε από τη δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο, εργάστηκε σε τράπεζα, όμως ο τόπος δεν τον χωρούσε. Τα όνειρα της νιότης παράλληλα με τα προβλήματα τα οποία άρχισαν να σκιάζουν τον οικονομικό ορίζοντα της Ελλάδας, τον έστρεψαν βορειοδυτικά και βρέθηκε στην Αγγλία, όπου εδώ και 8 χρόνια ζει στο Λονδίνο.

Και εκεί όμως, παρά την εύρεση εργασίας, δεν βολεύτηκε, συνέχισε να ψάχνεται και να διευρύνει τα ενδιαφέροντά του. Άρχισε να ασχολείται με τις νοστιμιές της πατρίδας, τις πικάντικες αλμυρολιχουδιές και τις γλυκές ζαχαρωμένες… αμαρτίες. Και δικαιώθηκε

Οι γευστικές εμπνεύσεις του Πάρη Βλάχου άρεσαν στους Άγγλους φίλους, γείτονες και φίλους  και έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργηθεί ένα site το οποίο πήρε το όνομα “Big Fat Greek Baking by Paris“, εμπνευσμένο από τη γνωστή ταινία “My big fat greek wedding” ή αλλιώς «Γάμος αλά ελληνικά».

Αυτό προσπαθεί να κάνει ο Πάρις, έναν γευστικό «γάμο», να ψήνει γλυκά αλά ελληνικά και να «παντρεύει» τις ελληνικές γεύσεις με τις αγγλικές για έναν λόγο: Να μπορέσουν οι νέοι του συμπατριώτες να συνηθίσουν σιγά-σιγά τις υπέροχες γλυκονοστιμιές της Ελλάδας μέσα στα δικά τους παρασκευάσματα, μέχρι να αναζητήσουν τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις σε ένα σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο, σε μια παραδοσιακή καρυδόπιτα, σε ένα «καλοχτενισμένο» κανταΐφι. Να νιώσουν τις υπέροχες νοστιμιές του πασχαλιάτικου τσουρεκιού, τούρτες και κάθε είδους ελληνικό γλύκισμα.




Στο site του Πάρη Βλάχου, όμως, θα δούμε και πικάντικες νοστιμιές, όπως τυρόπιτες, σπανακόπιτες, κρεατόπιτες, μοναδικά ελληνικά κουλούρια με σουσάμι και κουλουράκια με σπόρους και όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, δεν θα μείνει μόνον σ’ αυτά

*Ο Πάρις μίλησε στην εφημερίδα Νέα Εγνατία και στη δημοσιογράφο Βιβή Σοφιανού