Κρούσμα κορονοϊού στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Καθηγητής θετικός στον ιό

Προσωρινά «κλειστό» το Ωδείο για απολύμανση - Ξεκίνησε ήδη η ιχνηλάτηση των επαφών του καθηγητή - Στενή συνεργασία Διοίκησης με τον ΕΟΔΥ

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας τις τελευταίες 24 ώρες οπότε και έχει γίνει γνωστό ότι ένας από τους καθηγητές που διδάσκουν εκεί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο εν λόγω καθηγητής ανέβασε λίγο πυρετό το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου 2020. Το πρωί της επομένης μέρας υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο της Καβάλας το οποίο όμως «βγήκε» αρνητικό. Ωστόσο, καθώς τα συμπτώματα «επέμεναν», ο καθηγητής υποβλήθηκε και σε δεύτερο, επαναληπτικό τεστ το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2020, το οποίο και «έδειξε» ότι ήταν θετικό.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έδωσε κανονικά το εκπαιδευτικό «παρών» στο Δημοτικό Ωδείο την περασμένη Παρασκευή, παραδίδοντας μαθήματα στους μαθητές του, όταν ακόμη δεν είχε παρουσιάσει γριπώδη συμπτώματα.




Από την πρώτη στιγμή η Διοίκηση του Ωδείου είναι σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τη Διεύθυνση Υγείας Καβάλας για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 το Ωδείο θα παραμείνει «κλειστό» και το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί απολύμανση όλων των χώρων, ενώ ήδη ειδοποιούνται όλες οι επαφές του καθηγητή (μαθητές, γονείς, καθηγητές και λοιπό διοικητικό προσωπικό).

Μέχρι στιγμής δεν έχει καθοριστεί εάν και κατά πόσο το Ωδείο θα παραμείνει σε «καραντίνα» και για πόσες ημέρες.