Καβάλα: Άγνωστος επικαλείται δήθεν φιλικές σχέσεις με τον… Δήμαρχο για να αποσπάσει χρήματα

Ο δράστης δηλώνει στα υποψήφια θύματά του ότι επιθυμεί να στηρίξει το κοινωνικό έργο του Δήμου Καβάλας, αλλά έχει καταθέσει μεγαλύτερο ποσό από το απαιτούμενο, ζητώντας πίσω τη διαφορά

Μέχρι και… τον Δήμαρχο Καβάλας επικαλέστηκε άγνωστος δράστης προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από τα υποψήφια θύματά του, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καβάλας (βλ. παρακάτω), περιγράφοντας πώς επιχειρεί να αποσπάσει χρήματα ο απατεώνας και εφιστώντας την προσοχή στους δημότες ώστε να μην πέσουν θύματα της νέας και… ευφάνταστης τηλεφωνικής απάτης.

Η ανακοίνωση-προειδοποίηση του Δήμου Καβάλας

Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε, για μια ακόμη φορά, το φαινόμενο της τηλεφωνικής εξαπάτησης συμπολιτών μας, με σκοπό την απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστος δράστης επικαλούμενος τις δήθεν φιλικές σχέσεις που διατηρεί με τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Ιακωβίδη, ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να στηρίξει το κοινωνικό έργο του Δήμου Καβάλας, τοποθετώντας χρήματα για την προμήθεια κάποιων ειδών πρώτης ανάγκης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υποψηφίων θυμάτων του.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια νέας τηλεφωνικής επικοινωνίας, αναφέρει ψευδώς ότι έχει καταθέσει πολύ μεγαλύτερο ποσό από το απαιτούμενο και ζητά την άμεση επιστροφή της διαφοράς.

Σε περίπτωση που έχει υποπέσει στην αντίληψή σας οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό, παρακαλείστε να το καταγγείλετε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.