Στο γραφείο του Δημάρχου Καβάλας εκπρόσωποι εργαζομένων στα Λιπάσματα

Τι ζήτησαν οι εργαζόμενοι, τι απάντησε ο Θόδωρος Μουριάδης για τη λειτουργία του εργοστασίου και της μετρήσεις ρύπανσης-Στο εργοστάσιο ο Δήμαρχος, στο Δημοτικό Συμβούλιο οι εργαζόμενοι

Στο γραφείο του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2020 εκπρόσωποι εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα για το γεγονός ότι «στοχοποιούμαστε διαρκώς και δεν έχουμε τη στήριξή σας», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, μετά και την παρουσία του Δημάρχου στην εισαγγελία με αφορμή τις οχλήσεις κατοίκων για έντονη δυσοσμία από το εργοστάσιο.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν στον κ. Μουριάδη ότι καμία μέτρηση δεν έχει δείξει ότι έχουν ξεπεραστεί τα όρια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τονίζοντας ότι και η επερχόμενη λειτουργία των πλυντηρίων, αλλά και η αναβάθμιση της μονάδας θα μειώσει έτι περισσότερο τα εκλυόμενα σωματίδια, ενώ ζήτησαν από τον Δήμαρχο να παραστούν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερώσουν το Σώμα για τη λειτουργία του εργοστασίου.

Από την πλευρά του ο κ. Μουριάδης δήλωσε ξεκάθαρα ότι ουδέποτε υπονόησε το κλείσιμο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, τουναντίον, τόνισε ότι επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας της, ει δυνατόν και με περισσότερους εργαζόμενους, αλλά αυτό να γίνεται σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες περιβαλλοντικούς κανόνες οι οποίοι διέπουν τη λειτουργία τέτοιων μονάδων, ενώ ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι να επισκεφτεί και ο ίδιος το εργοστάσιο προκειμένου να έχει βιωματική άποψη για τη λειτουργία του εργοστασίου.