Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Υφαντίδης

Ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, πρώην πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας, ενεργός πολίτης, ο «κύριος Σταύρος» έφυγε νωρίς...

Πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2020 ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος και ένα από τα ιστορικότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, ο Σταύρος Υφαντίδης. Ήταν 73 ετών.

Ο Σταύρος Υφαντίδης είχε διατελέσει μεταξύ άλλων Οργανωτικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας της Καβάλας, ενώ ήταν και ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, του συνδικαλιστικού «βραχίωνα» της ΝΔ.

Επίσης, ο εκλιπών είχε χρηματίσει και πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομίλου Καβάλας.




Ήταν πατέρας δύο αγοριών, του Κώστα, μηχανικού ο οποίος στην Καβάλα και του Αρχιμανδρίτη Ευάγγελου Υφαντίδη ο οποίος «υπηρετεί» σε ελληνική εκκλησία της Βενετίας. Τα τελευταία χρόνια, ο Σταύρος Υφαντίδης με τη σύζυγό του διέμενε αρκετούς μήνες τον χρόνο στη γραφική πόλη της Βενετίας την οποία και αγαπούσε πολύ.

Η κηδεία του Σταύρου Υφαντίδη θα πραγματοποιηθεί στη μία μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2020 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την κομματική δράση του Σταύρου Υφαντίδη [από το προσωπικό του αρχείο]:

Καβάλα, Σεπτέμβριος 1984: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εισέρχεται στο Πάρκο Φαλήρου Καβάλας, σε γιορτή της ΟΝΝΕΔ. λίγες μέρες μετά την εκλογή του ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν και η πρώτη επίσκεψή του σε πόλη εκτός Αθηνών ως πρόεδρος. Ο Σταύρος Υφαντίδης διακρίνεται πρώτος δεξιά.
Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 1989: Σύσκεψη με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Μεταξύ άλλων, διακρίνονται οι πρώην υπουργοί Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Γιώργος Καλαντζής και ο πρώην πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης Κώστας Τάτσης. Ο Σταύρος Υφαντίδης στο κέντρο, καθισμένος.
Καβάλα, 13 Μαΐου 1991: Ο Σταύρος Υφαντίδης υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με την ιδιότητα του Διευθυντή Τύπου και Εθιμοτυπίας της Νομαρχίας Καβάλας στο Αεροδρόμιο της Καβάλας. Η έλευση του πρωθυπουργού στην Καβάλα έγινε με αφορμή τη θεμελίωση του Οικισμού των Ποντίων της Σοβιετικής Ένωσης στο Ζυγό Καβάλας.

Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χαιρετίζει το Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, στα μέσα του 1990. Ο Σταύρος Υφαντίδης διακρίνεται καθήμενος, στη δεύτερη σειρά τέρμα δεξιά.
Προσωπική ευχετήρια κάρτα με ιδιόχειρη αφιέρωση του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς τον Σταύρο Υφαντίδη, Χριστούγεννα 1990.