Πέθανε η «Καβαλιώτισσα» συγγραφέας Κάλη Καρατζά

Τα γραπτά της που «μιλούσαν» (και) για την Καβάλα είχαν γίνει ανάρπαστα βιβλία αλλά και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές

Το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου 2020 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών η συγγραφέας Κάλη Καρατζά η οποία «συνδέθηκε» άμεσα με την Καβάλα, αφού στην πόλη έζησε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής και εφηβικής της ηλικίας. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Η Κάλη Καρατζά-Τζιβελέκη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Μεγάλωσε στην Καβάλα όπου τελείωσε το Γυμνάσιο. Σπούδασε φαρμακευτική στην Αθήνα και εξάσκησε για χρόνια το επάγγελμα. Παράλληλα, ασχολήθηκε έντονα με το γράψιμο.

Εξέδωσε 10 μυθιστορήματα τα οποία πάντοτε σημείωναν υψηλές πωλήσεις [ενδεικτικά «Ματωμένες κερασιές», «Κόκκινη θάλασσα», «Δακρυσμένα φεγγάρια», «Οι άγγελοι χορεύουν στο ποτάμι», «Το μέλι έγινε κεντρί» κ.ά.].

Δικά της σενάρια, βασισμένα σε ήρωες από τα βιβλία της, μεταφέρθηκαν και στην ελληνική τηλεόραση.

Στα γραπτά της ενυπήρχε και η Καβάλα όπου η συγγραφέας μετέφερε εικόνες και ιστορίες από τη ζωή της στην πόλη τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, έχοντας μεγαλώσει στην ιστορική συνοικία του Αγίου Νικολάου.

Η Κάλη Καρατζά διατηρούσε ισχυρούς δεσμούς με την Καβάλα και φιλίες με ανθρώπους εδώ και επισκέπτονταν κατά καιρούς την πόλη.

Το KAVALA POST εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην κόρη της Ζαφειρίνα και στους οικείους της.