Πήρε χρώμα και «ζωντάνεψε» το 19ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καβάλας [φωτογραφίες]

Το «ευχαριστώ» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου προς όσους βοήθησαν στον ευπρεπισμό και καθαρισμό του κτιρίου και έφεραν την... άνοιξη στους τοίχους του

Πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει η όψη και η καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών; Η απάντηση δόθηκε από τα παιδιά του 19ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Καβάλας τα οποία καλλώπισαν, καθάρισαν και έβαψαν τους εξωτερικούς χώρους του σχολείου τους.

Η όψη του σχολείου πριν την επιχείρηση καλλωπισμού

Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καβάλας, με την περάτωση των εργασιών αποκατάστασης και ευπρεπισμού του εξωτερικού χώρου του γυμναστηρίου και του νηπιαγωγείου, ευχαριστεί τους γονείς και τα παιδιά του σχολείου, τις παιδαγωγούς και τις κυρίες Ζωή Ζαχαριάδη και Σοφία Παναγιωτίδου, μέλη της Art Attack που προσφέρθηκαν εθελοντικά να ομορφύνουν το σχολείο μας.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν το αστάρωμα και βάψιμο επιφανειών καλυμμένων με γκράφιτι, καθαρισμός αλουμινένιων κουφωμάτων και υαλοπινάκων, αποκατάσταση μαρμάρων στις σκάλες και τις κολόνες.

Τέλος, με τη βοήθεια της Art Attack και των παιδιών του σχολείου, οι τοίχοι και η εξωτερική ράμπα γέμισαν χρώματα και όμορφες ζωγραφιές που ζωντανεύουν πλέον την καθημερινότητα του σχολείου, το οποίο έγινε καλύτερο, λειτουργικότερο και ομορφότερο όπως αξίζει στην εκπαιδευτική διαδικασία και στα παιδιά.

Παράλληλα, ο Σύλλογος ζητάει τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας για την καθολική επιδιόρθωση των αποχωρητηρίων του δημοτικού σχολείου τα οποία βρίσκονται άνωθεν του χώρου που ευπρεπίστηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί και η παρέμβαση καλλωπισμού στον εξωτερικό χώρο.