Καβάλα, 28η Οκτωβρίου: Διέλευση ζεύγους F-16 πάνω από την πόλη [βίντεο]

Από τον Άγιο Σίλα στην Αγία Βαρβάρα σε 9 δευτερόλεπτα: 2 μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την πόλη για τα 80 χρόνια από το ηρωικό «ΟΧΙ»-Στο λιμάνι της Καβάλας η πυραυλάκατος Ρ-68 «Δανιόλος»

Επετειακή διέλευση 2 μαχητικών αεροσκαφών F-16 C BLK 52 της 337 Μοίρας (Hellenic Air Force 337SQ “GHOST”) της Πολεμικής Αεροπορίας για τα 80 χρόνια από το ηρωικό «ΟΧΙ» πραγματοποιήθηκε πάνω από την πόλη της Καβάλας το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου 2020 στις 11:00, την ώρα της κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο της πόλης στον Δημοτικό Κήπο.

Σημειώνεται ότι τα «φαντάσματα» πέταξαν από τον Άγιο Σίλα στην Αγία Βαρβάρα σε 9 δευτερόλεπτα με το 1/4 της μέγιστης ταχύτητας την οποία δύνανται να αναπτύξουν σε αυτές τις συνθήκες.

Ανάλογες διελεύσεις πολεμικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού πραγματοποιήθηκαν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και δη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Δείτε το βίντεο του Σμηνάρχου (Ι) ε.α. Παναγιώτη Γεωργιάδη από τη διέλευση των F-16 πάνω από την Καβάλα

Παράλληλα, η πυραυλάκατος Ρ-68 «Δανιόλος» του Πολεμικού Ναυτικού είχε καταπλεύσει από την προηγούμενη ημέρα στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής στους ήρωες του 1940.