Κορονοϊός, Καβάλα: Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου η προληπτική καραντίνα Δημάρχου και ΔΣ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Τι προβλέπουν τα προληπτικά μέτρα που όρισε ο ΕΟΔΥ - Τα επαναληπτικά τεστ θα σημάνουν και την άρση του κατ' οίκον περιορισμού

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Παρασκευή, ο Αντιδήμαρχος Κλασικού Αθλητισμού και Ποδοσφαίρου του Δήμου Καβάλας Κώστας Βακιρτζής είναι θετικός στον κορονοϊό, γεγονός που προκάλεσε αλυσιδωτές «αντιδράσεις» προληπτικού χαρακτήρα που «αγγίζουν» τη Δημοτική Αρχή [διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες πατώντας εδώ].

Συγκεκριμένα, σε προληπτική «καραντίνα» στο σπίτι τους παραμένουν τόσο ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης ο οποίος παραβρέθηκε σε τραπέζι με τον κ. Βακιρτζή ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ [σ.σ. μέλος του ΔΣ είναι και ο Κώστας Βακιρτζής] που έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2020 που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας [διαβάστε περισσότερα εδώ].




Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 ο Δήμαρχος και όλοι οι παραπάνω πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού για να διαπιστωθεί αν νοσούν. Ωστόσο, ο -καθαρά προληπτικός, επαναλαμβάνεται- κατ’ οίκον περιορισμός τους αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 οπότε και θα υποβληθούν και σε δεύτερο, επαναληπτικό τεστ, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΟΔΥ πάντως, τα μέλη του ΔΣ της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έχουν μηδαμινές πιθανότητες να έχουν «κολλήσει» τον ιό από τον νοσούντα Αντιδήμαρχο, από τη στιγμή που κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα πρόληψης [μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις κτλ.].