Κορονοϊός: Ανοιχτά τα πάρκα κατά το δεύτερο lockdown;

Πιο ανεκτική απέναντι στην άθληση σε εξωτερικούς χώρους Πολιτεία-Τι θα ισχύει για την άθληση σε εξωτερικούς χώρους

Σε μία προσπάθεια να δοθεί μία διέξοδος στους πολίτες κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι σε σχέση με την καραντίνα του Μαρτίου η Πολιτεία θα είναι πιο ανεκτική απέναντι στην άθληση σε εξωτερικούς χώρους.

«Ο κόσμος πρέπει να βγαίνει, να περπατάει, να κάνει ποδήλατο, να τρέχει, εφόσον τηρούνται οι κανόνες» είπε ο πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε ότι δεν επιτρέπονται τα ομαδικά σπορ κατά τη διάρκεια του lockdown ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους (επιτρέπεται η άθληση μέχρι 3 άτομα) προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Είπε όμως ότι «η ατομική άθληση σε εξωτερικούς χώρους, μία βόλτα στο πάρκο, μία βόλτα στο βουνό, είναι πράγματα στα οποία θα είμαστε πιο ανεκτικοί σε σχέση με το Μάρτιο».

Αυτό -προφανώς- σημαίνει ότι πάρκα και δημόσιοι χώροι οι οποίοι είχαν κλείσει στην πρώτη καραντίνα θα παραμείνουν τώρα ανοιχτοί για να δοθεί μία ευκαιρία στους πολίτες να «ξεσκάσουν».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της άθλησης δεν πρέπει να φορά μάσκα ο ασκούμενος (εφόσον αθλείται μόνος), ο οποίος όμως θα πρέπει να τη φορά για να μετακινηθεί προς και από το σημείο άθλησης. Μένει να διευκρινιστεί τι θα προβλέπεται πχ για ηλικιωμένους και καρδιοπαθείς οι οποίοι επιλέγουν το περπάτημα ως άσκηση, ενώ υπενθυμίζεται ότι για να βγει κάποιος για ατομική άθληση θα πρέπει πρώτα να στείλει τον αριθμό 6, μαζί με τα προσωπικά του στοιχεία, στο 13033.