Εναλλασσόμενα lockdown, μάσκες και περιορισμοί νυχτερινής κυκλοφορίας μέχρι την Άνοιξη του 2021

Ένα σχήμα με 21 μέρες lockdown-14 μέρες ανοιχτά προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Eναλλασσόμενα lockdown μέχρι τον Μάρτιο του 2021 για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού προτείνει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης είπε στο OPEN: «Η δική μας πρόταση είναι εναλλασσόμενα “μίνι” lockdown. Έχουμε φτιάξει ένα σχήμα με 21 μέρες lockdown-14 μέρες ανοιχτά, που μετά από 3-4 κύκλους μας βγάζει μέχρι τέλος Μαρτίου, με περίπου 500-600 κρούσματα την ημέρα. Αυτό νομίζω είναι σημαντικό για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ. Αν ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα θα “στοιχίσει” 200 περίπου κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και έχουμε τη δυνατότητα να το διαχειριστούμε».

«Η εικόνα της διασποράς είναι πολύ μεγάλη», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης, προβλέποντας παράλληλα μείωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου. «Περιμένουμε κορύφωση στις 10 Νοεμβρίου για τα κρούσματα, ίσως ξεπεράσουν τα 3.000» είπε ο κ. Σαρηγιάννης και συμπλήρωσε πως «μετά θα έχουμε αποσυμπίεση».

Συν τοις άλλοις πληθαίνουν οι «φωνές» εντός της Κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες και για καθολική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους μέχρι την Άνοιξη του 2021.