Νοσοκομείο Καβάλας: 31 ασθενείς νοσηλεύονται στην «κορονο-κλινική», 6 τα εξιτήρια μέχρι τώρα

18 στο σύνολό τους οι κλίνες στη ΜΕΘ, οι 5 καλυμμένες μέχρι τώρα-9 μέρες ο μέσος όρος νοσηλείας των ασθενών με Covid-19-«Τα νοσοκομεία τείνουν να γίνουν κορονοσοκομεία» το σχόλιο του Κωνσταντίνου Κλειτσιώτη

Τα νεώτερα στοιχεία αναφορικά με τον κορονοϊό Covid-19 τα οποία αφορούν το Νοσοκομείο της Καβάλας -διασωληνωμένοι και κρούσματα- έδωσε ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης μιλώντας τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 στον ALPHA Radio 88,6.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Κλειτσιώτης

«Όπως γνωρίζουμε, χρειάστηκε 10 μέρες να νοσηλεύουμε στο Νοσοκομείο μας τα θετικά στον ιό περιστατικά, διότι το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης έχει γεμίσει και δεν δέχεται περιστατικά από νοσοκομεία όλης της περιφέρειας. Είχαμε στον 5ο όροφο 36 κλίνες για Covid-19 και κάναμε και τη μία πτέρυγα του 3ου ορόφου “κορονο-κλινική”. Έχουμε εκκενώσει τη μια πτέρυγα και είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, αν έχουμε μεγάλη έξαρση, να μη βρεθούμε προ απροόπτου. Όλα αυτά τα κάνουμε προληπτικά.

»Αυτήν τη στιγμή στον 5ο όροφο νοσηλεύονται 31 άτομα. Το καλό είναι πως αυτές τις μέρες έχουμε και 6 εξιτήρια και απ’ ό,τι έχουμε συζητήσει με τη διευθύντρια της κλινικής για περιστατικά με Covid-19, ενδεχομένως και σήμερα να έχουμε και άλλα εξιτήρια. Ευχόμαστε να μην έχουμε άλλα περιστατικά και να μην χρησιμοποιήσουμε τον 3ο όροφο. Όμως να πούμε επίσης πως στη ΜΕΘ έχουμε αναπτύξει 12 κλίνες για τον κορονοϊό.

»Δυστυχώς αυτήν την στιγμή έχουμε 5 συνανθρώπους μας οι οποίοι βρίσκονται στη ΜΕΘ, φτάνοντας σε σύνολο τα 12 άτομα. Συνολικά στο Νοσοκομείο έχουμε 18 κλίνες ΜΕΘ. Οι 12 είναι αποκλειστικά για να νοσηλευτούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν κορονοϊό και οι άλλες 6 για τα συνήθη περιστατικά. Προς το παρόν καλυμμένες είναι οι 5. Υπάρχουν ασθενείς και από τους όμορους Νομούς. Είμαστε υποχρεωμένοι να καλύψουμε ανάγκες και από τους όμορους Νομούς, ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη. Είμαστε μια Υγειονομική Περιφέρεια και θα πρέπει να περιθάλψουμε τους πάντες.

»Ο μέσος όρος νοσηλείας είναι 8-9 ημέρες για τους ασθενείς και το ζητούμενο είναι να υπάρχουν ισάριθμες εισαγωγές όσο και εξιτήρια και να μη χρειαστεί να αναπτύξουμε τον 3ο όροφο που έχουμε εκκενώσει. Δυστυχώς όλα τα νοσοκομεία τείνουν να γίνουν κορονο-σοκομεία. Συζητώντας με όλους τους διοικητές νοσοκομείων της περιοχής μας, όλα τα ιδρύματα έχουν μετατρέψει τις κλινικές του σε κλινικές Covid-19 και δημιουργούν κλίνες ΜΕΘ.

»Όσον αφορά τα τεστ, στο δικό μας νοσοκομείο κάθε μέρα βγάζουμε 100 μοριακά τεστ από το εργαστήριό μας και 30 τουλάχιστον rapid τα οποία είναι εγκυρότατα».