Μπαίνει «κόφτης» στα μηνύματα στο 13033 μετά το… ρεκόρ άθλησης;

Η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις για την εφαρμογή αυστηρότερων όρων αναφορικά με την κυκλοφορία των πολιτών τις βραδινές ώρες με μοναδικές εξαιρέσεις τους λόγους υγείας και εργασίας

Έρχεται «κόφτης» στα μηνύματα στο 13033 μετά το… ρεκόρ άθλησης την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020, όπου μόνον το βράδυ εστάλησαν περίπου 1 εκ. μηνύματα για ατομική άθληση και βόλτα με κατοικίδιο (κωδικός 6).

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, αντίστοιχη ήταν η εικόνα και το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 όταν επίσης είχαν αποσταλεί τις βραδινές ώρες περίπου 1 εκ. SMS στο 13033 με την ένδειξη 6.

«Αυτή η καταστρατήγηση θα βρει απέναντι τους ελέγχους που θα είναι εκτεταμένοι και σκληροί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Καλούμε όλους, αντί να πληρώνουν πρόστιμα, να ακολουθούν τις οδηγίες για να βγούμε πιο γρήγορα από το lockdown», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας πως αν οι πολίτες ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δέχεται εισηγήσεις μετά τα παραπάνω για την εφαρμογή αυστηρότερων όρων αναφορικά με την κυκλοφορία των πολιτών τις βραδινές ώρες, με μοναδικές εξαιρέσεις αποκλειστικά τους λόγους υγείας και εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα για την άσκοπη μετακίνηση έχουν διπλασιαστεί και φτάνουν πλέον τα 300 ευρώ.