Τώρα που οι δυσκολίες μεγαλώνουν, τα σωματεία μας δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια

Στην είσοδο του Νοσοκομείου Καβάλας βρέθηκαν τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων, Οικοδόμων, Επισιτισμού – Τουρισμού καθώς και οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ ζητώντας περισσότερα μέτρα προστασίας για του εργαζομένους εν μέσω πανδημίας

Στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου της Καβάλας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 10/11 εκπρόσωποι και μέλη από 4 σωματεία εργαζομένων της Καβάλας, για να πιέσουν την Κυβέρνηση να πάρει περισσότερα μέτρα προστασία για τους εργαζόμενους και το λαό, εν μέσω πανδημίας.

Στο Νοσοκομείου βρέθηκαν τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας, το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού ΠΕ Καβάλας και Θάσου καθώς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, για να δηλώσουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μας και ενάντια στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση και το νομοσχέδιο – έκτρωμα με τις νέες σαρωτικές ανατροπές που ετοιμάζεται να φέρει η Κυβέρνηση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των 4 σωματείων

«Δε θα μας πιάσουν στον ύπνο, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για μέτρα προστασίας των εργαζομένων»

«Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση-κινητοποίηση που διοργάνωσαν τα σωματεία στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας διεκδικώντας μεταξύ άλλων

Δωρεάν τεστ, άδειες με αποδοχές στους ευπαθείς εργαζόμενους και στα θετικά κρούσματα.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού,  Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων στο Ν. Καβάλας

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα στους χώρους δουλειάς, αποδεικνύουν ότι κυβέρνηση και εργοδότες, με την επίκληση της ατομικής ευθύνης, αφήνουν έκθετους τους εργαζόμενους στους κινδύνους της πανδημίας την ίδια ώρα που οι δημόσιες μονάδες Υγείας δεν προετοιμάστηκαν κατάλληλα για να καλύψουν τις ανάγκες του λαού. Η Υγεία πνίγεται μπροστά στην ανάγκη να λειτουργεί η οικονομία, ενώ οι μεγάλες κουβέντες κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας για ιεράρχηση της ανθρώπινης ζωής, όπως και τα χειροκροτήματα στους «ήρωες» εργαζόμενους, έχουν πάει περίπατο.

Η κυβέρνηση αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας μας και για να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς εισόδημα βρήκε την ευκαιρία με την πανδημία να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία, να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα, να απαγορεύσει συγκεντρώσεις και απεργίες, να καταργήσει το 8ωρο. Ούτε λίγο ούτε πολύ να νομοθετήσει  ό,τι ζητάει ο Σύνδεσμος Ελλήνων  Βιομηχάνων.

Τώρα που οι δυσκολίες μεγαλώνουν με το lockdown, τα σωματεία μας δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια, δεν θα μας πιάσουν στον ύπνο, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του λαού από την πανδημία, ενάντια στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση και το νομοσχέδιο – έκτρωμα με τις νέες σαρωτικές ανατροπές που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση. Προετοιμάζουμε ισχυρή απεργιακή απάντηση στις 26 Νοέμβρη, ξεδιπλώνοντας τις επόμενες μέρες έναν πλούσιο αγωνιστικό σχεδιασμό, για να μάθουν όλες και όλοι τι ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή».