Κορονοϊός, Καβάλα: Η θετικότητα στον πληθυσμό αγγίζει ποσοστά… Θεσσαλονίκης! Τι «δείχνουν» τα τεστ του Νοσοκομείου μας

Σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των «θετικών» στον νέο ιό το τελευταίο διάστημα

Τον «κώδωνα» του κινδύνου για την περιοχή της Θεσσαλονίκης έκρουσε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφέροντας ότι η θετικότητα του πληθυσμού στον νέο κορονοϊό, με βάση στοιχεία του ΑΠΘ, αγγίζει το ποσοστό του 32%.

Ωστόσο, μια διαχρονική «ανάγνωση» των ημερήσιων θετικών κρουσμάτων στο σύνολο των τεστ που διενεργεί καθημερινά το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας «δείχνει» ότι και η δική μας Περιφερειακή Ενότητα θα μπορούσε -με αναγωγή στον γενικό πληθυσμό- να πλησιάζει το ίδιο ποσοστό διασποράς του ιού.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 10ήμερο το Νοσοκομείο μας διενεργεί κατά μέσο όρο περί τα 100 τεστ σε πολίτες της περιοχής, με τα αποτελέσματα να «δίνουν» θετικούς σε ποσοστό που αγγίζει το 30%, ενώ πολλές φορές το ποσοστό αυτό ξεπερνιέται.

Για παράδειγμα, το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2020 έγινε γνωστό ότι σε σύνολο 101 δειγμάτων, θετικά «βγήκαν» τα 38.

Τα παραπάνω νούμερα, σε συνδυασμό με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμών νοσηλευομένων, τόσο στην «κορονο-κλινική» όσο και στα κρεβάτια ΜΕΘ-Covid με περιστατικά που προέρχονται όχι μόνον από την Καβάλα αλλά και την ευρύτερη περιοχή (Σέρρες, Δράμα), αναγκάζουν τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση.