Κορονοϊός: Στα «όριά» του το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Μόλις ένα κρεβάτι ΜΕΘ ελεύθερο!

«Γεμάτα» και τα δύο τρίτα των «απλών» κλινών για περιστατικά Covid-19 - Δεν αποκλείεται η Διοίκηση να διαθέσει επιπλέον κρεβάτια για νέες νοσηλείες

Δεεν έχουν περάσει παρά δέκα μέρες από τότε που η «άνοιξε» η «κορονο-κλινική» του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και ήδη τα δύο τρίτα των διαθέσιμων κλινών [41 στον 5ο όροφο του ΓΝΚ και άλλα 33 στον 4ο όροφο του κτιρίου] είναι «κατειλημμένα».

Επίσης, από τις 2 Νοεμβρίου 2020 το Νοσοκομείο μας έθεσε στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας συνολικά 12 κλίνες ΜΕΘ-Covid με τις 11 από αυτές να είναι «γεμάτες»!

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΓΝΚ Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη, η πλειονότητα των περιστατικών που νοσηλεύονται αυτήν τη στιγμή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και δεν αποκλείεται να πάρουν εξιτήριο μέσα στις επόμενες μέρες, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, νέα περιστατικά αναμένεται να «συρρεύσουν» και από τις γύρω περιοχές. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κλειτσιώτης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το Νοσοκομείο να διαθέσει και επιπλέον χώρο, στον 3ο όροφο του κτιρίου, για νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.