Η απάντηση του Κωνσταντίνου Κλειτσιώτη στις καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου απαριθμεί όλα όσα έχουν γίνει από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα για τη «θωράκιση» του Συστήματος στην Καβάλα

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020 η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας [ΕΓΕΣΥΚ] εξέδωσε μία αγωνιώδη ανακοίνωση-καταγγελία [διαβάστε την πατώντας εδώ] για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται «στα όρια της κατάρρευσης».

Μια μέρα μετά, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης απαντά στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ και επισημαίνει αναλυτικά τα εξής:

  • Από 01.01.2020 έως και 12.11.2020 έγιναν οι κάτωθι προσλήψεις προσωπικού: Νοσηλευτικό προσωπικό 32, Παραϊατρικό 5, Διοικητικό 6, Φαρμακοποιοί 2, Ιατροί μόνιμοι 9, Επικουρικοί Ιατροί 12 και Ειδικευόμενοι 41.
  • Το Νοσοκομείο μας έχει επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας που προμηθεύτηκε από τον δικό του προϋπολογισμό και από την 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Επίσης, δέχτηκε μεγάλες δωρεές από φορείς της πόλης και της Περιφέρειας.
  • Οι κλινικές COVID-19 και η ΜΕΘ COVID-19 είναι πλήρως επανδρωμένες με το απαραίτητο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον, λειτουργούν κανονικά και άλλα τμήματα, όπως Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Ογκολογικό, Ουρολογικό, Μαιευτικό-Γυναικολογικό, Παιδιατρικό, Νευρολογικό, Ορθοπαιδικό κτλ.