Καβάλα: Ξυλοφόρτωσαν υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ που πήγε να ελέγξει «κομμένη» σύνδεση ρεύματος

Ο ένοικος του σπιτιού και ο γείτονάς του χειροδίκησαν όταν ο άνθρωπος προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του - Στο Νοσοκομείο ο εργαζόμενος

Άσχημη τροπή πήρε ένας τυπικός έλεγχος που προσπάθησε να διενεργήσει την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 στην Καβάλα ένας υπάλληλος εργολαβικής εταιρίας που συνεργάζεται με τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας [ΔΕΔΔΗΕ] για τις αποκοπές και τις επανασυνδέσεις των παροχών ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, ο εργαζόμενος μετέβη σε οικία στην περιοχή της Καλαμίτσας για τη διενέργεια επανελέγχου σύνδεσης που είχε «κοπεί» λόγω οφειλών, κάτι που συνηθίζεται για να διαπιστώσει ο πάροχος εάν ο χρήστης έχει ή όχι προχωρήσει σε παράνομη επανασύνδεση.

Ο υπάλληλος της συνεργαζόμενης με τον ΔΕΔΔΗΕ εταιρίας κατά τον έλεγχο διαπίστωσε ότι όντως, ο ένοικος της οικίας είχε επανασυνδέσει το ρεύμα από μόνος του, δίχως να έχει τακτοποιήσει τις οφειλές του και δίχως να έχει έρθει επίσημα και θεσμικά σε συνεννόηση με τον πάροχο και προσπάθησε, ως όφειλε, να «κόψει» εκ νέου το ρεύμα.

Στην προσπάθειά του να κάνει τη δουλειά του, ο εργαζόμενος έγινε αντιληπτός από τον ένοικο του σπιτιού ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του, αρχικά λεκτικά ενώ στη συνέχεια στον διαπληκτισμό έλαβε μέρος και ένας γείτονάς του με την ένταση να οδηγεί σε… χειροδικία!

Στο συμβάν επενέβη η Αστυνομία όπου οδηγήθηκαν και οι τρεις για τις απαραίτητες εξηγήσεις αλλά και για την απαγγελία κατηγοριών, ενώ ο άτυχος εργαζόμενος επισκέφτηκε και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για την πιστοποίηση της επίθεσης που δέχτηκε από τους δύο άντρες.