Επαφές συνταξιούχων γιατρών απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας στο Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο ζήτησε επικαιροποίηση των λιστών - Περίπου 30 οι συνταξιούχοι γιατροί του νομού Καβάλας

Τον περασμένο Μάρτιο, λίγο μετά την «έλευση» της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, το Υπουργείο Υγείας είχε απευθύνει έκκληση σε φοιτητές Ιατρικής και συνταξιούχους Ιατρούς να δηλώσουν το «παρών» ως εθελοντές στη «μάχη» κατά του Covid-19, σημειώνοντας πως η εξέλιξη της νόσου στη χώρα «αναμένεται ραγδαία» [διαβάστε την πρόσκληση του Υπουργείου πατώντας εδώ].

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου, η ανταπόκριση του ιατρικού κόσμου ήταν μεγάλη, ωστόσο η «επιστράτευσή» τους δεν χρειάστηκε, αφού τα μέτρα που ελήφθησαν κρίθηκαν ως επαρκή και τα νούμερα του πρώτου «κύματος» της πανδημίας δεν δικαιολογούσαν μια τέτοια κίνηση.

Σήμερα, οκτώ μήνες μετά, η «εικόνα» στη χώρα είναι εντελώς διαφορετική, με τα καθημερινά κρούσματα, τους θανάτους και τις διασωληνώσεις ασθενών με Covid-19 να «σπάνε» το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και το Σύστημα Υγείας να βρίσκεται, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, ένα βήμα πριν τα «όριά» του.

Την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Υγείας ζήτησε από τους Ιατρικούς Συλλόγους να αποστείλουν εκ νέου τις επαφές [διευθύνσεις, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mails] των συνταξιούχων ιατρών που μέχρι πρότινος ήταν ενεργά μέλη τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου και απέστειλε επικαιροποιημένα στοιχεία για τους συνταξιούχους ιατρούς του νομού οι οποίοι υπολογίζονται ότι είναι περίπου 30.

Στο αίτημα του Υπουργείου Υγείας δεν διευκρινίζονταν ο τρόπος με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία αυτά, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η επικαιροποίηση των λιστών σχετίζεται με την έξαρση της πανδημίας και την προσπάθεια όσο το δυνατόν καλύτερου χειρισμού της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ.